Witam,
zakupiłem dzisiaj modem z PLAY E 3131 + starter - 129zł
Startera jeszcze nie odpakowywałem.
Zainstalowałem brandowy MP z PLAY, potem go usnąłem i zainstalowałem MP z wszystkimi możliwościami.
Włożyłem kartę ORANGE.
Internet się normalnie łączy, próbowałem też przez TN również działa,
ALE i tutaj moje pytanie
Prędkość to max 1,2Mb/s
Orange oferuje o wiele większą prędkość internetu, czy to jest wina limitu jaki daje PLAY na kartę - 1MB/s jak to zmienić?
Dodam, że mam internet z PLAYA na abonament ostatni miesiąc, i używając go na tym samym komputerze bez problemu osiągam prędkości 4Mb/s i większe.
W czym tkwi problem?
Modem E3131 PLAY
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Modem E3131 PLAY
Prędkość w reklamie ma się nijak do osiąganych w danym miejscu.rinkazki pisze:Orange oferuje o wiele większą prędkość internetu,
Limit w Play to limit przypisany do karty SIM i nie ma związku z modemem.rinkazki pisze: czy to jest wina limitu jaki daje PLAY na kartę - 1MB/s jak to zmienić?
W obciążeniu sieci Orange ewentualnie słabym sygnale Orange.rinkazki pisze:W czym tkwi problem?
Nie pomagam na PW!
Cześć wojteks 
Ogromne Dzięki za tak szybką odpowiedź!
Właśnie tak myślałem, że kompletnie bezsensowne jest to żeby prędkość zależała od modemu a nie od karty SIM.
Teraz przełożyłem do tego modemu kartę Abonamentową z PLAY i śmiga przy pierwszym teście 4,03 Mb/s
Cóż, jeśli chciałbym łączyć się z ORANGE czy Aero2 pozostaje mi dokupienie anteny
Jeszcze raz dzięki!
Pozdrawiam!

Ogromne Dzięki za tak szybką odpowiedź!
Właśnie tak myślałem, że kompletnie bezsensowne jest to żeby prędkość zależała od modemu a nie od karty SIM.
Teraz przełożyłem do tego modemu kartę Abonamentową z PLAY i śmiga przy pierwszym teście 4,03 Mb/s
Cóż, jeśli chciałbym łączyć się z ORANGE czy Aero2 pozostaje mi dokupienie anteny

Jeszcze raz dzięki!
Pozdrawiam!
- wojteks
- *** Administrator ***
Niekoniecznie, jeżeli masz mocny sygnał to antena nie ma znaczenia.rinkazki pisze: jeśli chciałbym łączyć się z ORANGE czy Aero2 pozostaje mi dokupienie anteny
Nie pomagam na PW!
Niekoniecznie, jeżeli masz mocny sygnał to antena nie ma znaczenia.
Właśnie z Orange mam najprawdopodobniej słaby sygnał, ale to dopiero się tym zajmę jak zainstaluję wszystko w miejscu gdzie będe używał internetu, na razie sprawdzałem czy działa.rinkazki napisał/a:
W czym tkwi problem?
W obciążeniu sieci Orange ewentualnie słabym sygnale Orange.
Jeszcze raz dzięki za tak szybką odpowiedź!