Witam
Na początku opiszę mój problem:
Posiadam kwotę ok 300-350 zł i chciałbym zakupić urządzenia do odbioru internetu.
Mój brat posiada router wifi i mieszka ode mnie w odległości ok 150 m. W połowie tej drogi mój laptop "łapie" sygnał z jego routera, ale ja chciałbym go odbierać u siebie w domu. (po drodze nie ma żadnych przeszkód stylu bloki, drzewa itp.) I teraz rodzi się problem. Co mam kupić, żeby mieć bezprzewodowy internet u siebie w mieszkaniu ?? Antena (która ściągnie sygnał od brata) + router do tej anteny + router do rozsyłania sygnału już u mnie w domu.
Bardzo proszę o pomoc w doborze konkretnej konfiguracji (do ww wymienionej kwoty).
Pozdrawiam
Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu (zielony jak trawnik)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Potrzebuję pomocy w doborze sprzętu (zielony jak trawnik)
Nie uda się raczej w ten sposób. Musiałbyś dorzucić sprzęt i u brata i u siebie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Do brata jakies nanostation najlepiej 5GHz, u siebie takie samo nanostation i dodatkowy AP żeby mieć po WiFi. Nijak się w 350zł nie zmieścisz.krecioza pisze:Co mam kupić, żeby mieć bezprzewodowy internet u siebie w mieszkaniu ?
Powiedzmy takie Tp-Linki x2 http://allegro.pl/tp-link-tl-wa5210g-hi ... 44107.html i do tego jakiś AP. Taniej i w miarę dobrze się nie da moim zdaniem.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
No ok, ale jaki dokładnie ??Jo_gurt pisze:Nie uda się raczej w ten sposób. Musiałbyś dorzucić sprzęt i u brata i u siebie.
A czy taki jeden do odbioru jego sygnału nie wystarczy ??wojteks pisze: Powiedzmy takie Tp-Linki x2 http://allegro.pl/tp-link-tl-wa5210g-hi ... 44107.html i do tego jakiś AP. Taniej i w miarę dobrze się nie da moim zdaniem.
Krecio
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie na ta odleglosc.
Nie pomagam na PW.