dylemat co będzie działać
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
dylemat co będzie działać
Witam mam pytanie czy w mojej miejscowości --Cerkwica --- jest możliwe odbieranie internetu mobilnego z anteną zewnętrzną ale żeby jakość była wyższa od Edge.
*Według mapek od operatorów w miejscu w którym mieszkam dostępny jest tylko Edge.
Z góry dzięki za odpowiedź
*Według mapek od operatorów w miejscu w którym mieszkam dostępny jest tylko Edge.
Z góry dzięki za odpowiedź
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: dylemat co będzie działać
Powinieneś mieć zasię 3G od Orange i T-Mobile. Obie sieci mają wspólną stację w lokalizacji Cerkwica, Pałacowa 10.
Poza tym Plus (Aero2) ma pozwolenie na UMTS900 - są duże szanse, że UMTS900 już nadaje.
Telefon 3G w dłoń, ustawić tryb 3G i ręcznie wyszukać dostępne sieci. To samo można zrobić modemem.
Poza tym Plus (Aero2) ma pozwolenie na UMTS900 - są duże szanse, że UMTS900 już nadaje.
Telefon 3G w dłoń, ustawić tryb 3G i ręcznie wyszukać dostępne sieci. To samo można zrobić modemem.
-
Orange na pewno nie działa w wakacje i był tylko edge.
Według mapek żadna z sieci nie ma u mnie zasięgu wyższego niż Edge
Według mapek żadna z sieci nie ma u mnie zasięgu wyższego niż Edge
- Pijo
Ale we wrześniu/październiku była wymiana sprzętu w Orange i T-mobile w Twojej okolicy. Dorzucili tam 3G.maciek998 pisze:Orange »»na pewno«« mam u mnie słaby zasięg bo sprawdzałem w wakacje i był tylko edge
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Po wakacjach ruszyli z rozbudową sieci i wielu rejonach już zakończyli. Dotyczy to Orange i T-Mobile (rozbudowa w ramach Networks).
- Pijo
Mapki opków są nieaktualne.Według mapek żadna z sieci nie ma u mnie zasięgu wyższego niż Edge
Telefon lub modem w dłoń, przeskanuj se eter i zobaczysz co tam wieje.
-
Witam jeszcze raz mam jeszcze pytanie w mojej miejscowości znajduje się nadajnik Aero2 czy będzie u mnie działać cyfrowy polsat ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli pracuje to tak.maciek998 pisze:znajduje się nadajnik Aero2 czy będzie u mnie działać cyfrowy polsat ?
Nie pomagam na PW!