Dodam jeszcze że aktualnie mój ping w grze nie wynosi tyle ile na speedteście, a skacze pomiędzy 300-700.
[OFP] Niska prędkość i duże opóźnienie w grach.
Moderator: Moderatorzy
- Efergie
- Użytkownik forum
[OFP] Niska prędkość i duże opóźnienie w grach.
Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post na forum. Mam problem z internetem Orange Freedom Pro. Przedłużyłem w poniedziałek umowę i wymieniłem mojego 4-letniego MV410 na MV610. Przez pierwszy dzień użytkowania prędkość doszła aż do 3,6Mb/s, a pingi wahały się w przedziale 75-120 (w grze takie same). Następnego dnia czekała mnie jednak niemiła niespodzianka, takie "osiągi" mam cały czas, nawet w nocy. Czekam na odpowiedzi.
Dodam jeszcze że aktualnie mój ping w grze nie wynosi tyle ile na speedteście, a skacze pomiędzy 300-700.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: [OFP] Niska prędkość i duże opóźnienie w grach.
A czy przypadkiem nie przekroczyłeś limitu? Może jest nałożony "lejek". 

jareq
- Efergie
- Użytkownik forum
Pozostało mi 8 GB.
Lejek? tzn?
Lejek? tzn?
- wojteks
- *** Administrator ***
Zadzwoń do BOK i sprawdź, może masz aktywną nową umowę i mniej danych proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego.Efergie pisze:Pozostało mi 8 GB.
Nie pomagam na PW!
- Efergie
- Użytkownik forum
Zrobię tak i dam znać.wojteks pisze:Zadzwoń do BOK i sprawdź, może masz aktywną nową umowę i mniej danych proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Siema, ja i moich dwóch sąsiadów ma tak samo, normalnie ping 50-60ms, a od wczoraj od 21.00 około, do teraz, ciągle ping w granicach 200-1500-2500 lub ping nie odpowiada do np. wp.pl ... Mieszkam na Mazurach, koło Lidzbarka Warm. ... i kicha, jak do jutra do popołudnia, bd tak samo dzwonie do nich!! Mam limit, a nie można normalnie korzystać z internetu, o yt, grach online, i bardziej rozbudowanych stronach, jak i oczywiście ściąganiu można pomarzyć ... <zły> ... ;(
PS: Efergie - Ty, Ja, i moim koledzy mamy dokładnie ten sam problem, jak nie patrzał ...
PS: Efergie - Ty, Ja, i moim koledzy mamy dokładnie ten sam problem, jak nie patrzał ...
Ostatnio zmieniony 2013-01-25, 23:41 przez Simonel, łącznie zmieniany 1 raz.
Simonel ^^
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja mam to samo, także od wczoraj, a korzystam z bts w Giławach (koło Olsztyna).
Na szczęście mam hspa, które ma podobne pingi jednak nie jest tak stabilne jak cdma.
Na szczęście mam hspa, które ma podobne pingi jednak nie jest tak stabilne jak cdma.
- Efergie
- Użytkownik forum
Dzień dobry (:
Dzisiaj rano dowiedziałem się od konsultanta że Orange ma jakieś "problemy" z nadajnikami. Ku mojemu zdziwieniu po 20 min wszystko wróciło do normy. Ping 98
A oto dzisiejszy wynik:

@edit 10:27
To był fałszywy alarm, jest tak jak było, a nawet gorzej.

Dzisiaj rano dowiedziałem się od konsultanta że Orange ma jakieś "problemy" z nadajnikami. Ku mojemu zdziwieniu po 20 min wszystko wróciło do normy. Ping 98

A oto dzisiejszy wynik:
@edit 10:27
To był fałszywy alarm, jest tak jak było, a nawet gorzej.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Hey! Efergie, a nie powiedzieli Ci ile mniej/więcej może potrwać ten problem z nadajnikami?
Poprawka: Od około 12:00, internet śmiga jak zawsze, oby tak już zostało!!
Poprawka: Od około 12:00, internet śmiga jak zawsze, oby tak już zostało!!

Simonel ^^
-
- Stały użytkownik forum
mam ten sam problem tylko umnie sie zaczelo przed świętami , tak samo skoki pingu ping w bf3 ponad 1000ms,ostatnio troche lepjej z rana tak do 13,14 da sie pograć a potem znowu taki ping wola o pomste do nieba a rachunki to przychodzą jakby nigdy nic sie niedzialo a w grudniu na 2 lata przedlużyłem
masakra jak coś wiecie na tent temat kiedy sie z tym uporają dajcie znać
masakra jak coś wiecie na tent temat kiedy sie z tym uporają dajcie znać
-
- Stały użytkownik forum
To chyba była jakaś modernizacja nadajników lub coś podobnego, bo również ja i moi znajomi z okolic mieli takie wyniki jak wyżej, ale od dzisiaj jest już normalnie.
-
- Stały użytkownik forum
u mnie od świąt nie jest normalnie lecą w kulki i tyleem1L pisze:To chyba była jakaś modernizacja nadajników lub coś podobnego, bo również ja i moi znajomi z okolic mieli takie wyniki jak wyżej, ale od dzisiaj jest już normalnie.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
@Up, wiesz u mnie normalnie to wygląda tak, iż internet śmiga do mniej/więcej 16-17.30, potem są co jakiś czas, skoki "lekkie pingu", prędkość ścigania spada diametralnie, a wszystko powraca do normy, koło 22.00 - po prostu zbyt dużo osób korzysta, w tych godzinach z internetu i nadajnik ledwo wyrabia ... Zapewne u Ciebie jest tak samo, skoro jak rozumuje od rana do 13-14.00 działa Ci dobrze 

Simonel ^^
-
- Stały użytkownik forum
rozumiem o co ci chodzi,wiem że zależy od ilości użytkowników, ale wczęsniej tak nie bylo,Simonel pisze:@Up, wiesz u mnie normalnie to wygląda tak, iż internet śmiga do mniej/więcej 16-17.30, potem są co jakiś czas, skoki "lekkie pingu", prędkość ścigania spada diametralnie, a wszystko powraca do normy, koło 22.00 - po prostu zbyt dużo osób korzysta, w tych godzinach z internetu i nadajnik ledwo wyrabia ... Zapewne u Ciebie jest tak samo, skoro jak rozumuje od rana do 13-14.00 działa Ci dobrze
dało się grać cały czas a teraz ping wskakuje w bf3 np do ponad 1000ms i przerywa połonczenie i nie pograsz, mam już 3 lata ten szajs i dopiero od świąt to sie zaczelo to nie mów ze to jest normalne ewidentnie ich wina albo za dużo użtkowników podpieli pod ten nadajnik i nie wyrabia
- wojteks
- *** Administrator ***
Użytkownicy sami się podpinają, operator nie ma wpływu na ilość użytkowników w danym miejscu.Kamil444 pisze:albo za dużo użtkowników podpieli pod ten nadajnik
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Mam ostatnio również problemy z pingiem. Mieszkam pod Ostrzeszowem (Południowa Wielkopolska). Jest tragedia, ping 700-2000ms. Zawsze po godzinie 23 problem znikał ale teraz nadal te kłopoty.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
@Up, telefon do BOK - ale zapewne masz jakieś problemy z nadajnikiem; trwają jakieś pracę na nim
Pozdro.

Simonel ^^
-
- Stały użytkownik forum
Te problemy występują więcej niż w jednym miejscu i ewidentnie orange nie może sobie z tym poradzić u mnie już ok miesiąc jak tak dalej będzie trzeba rozwiązywać umowy z ich winySimonel pisze:@Up, telefon do BOK - ale zapewne masz jakieś problemy z nadajnikiem; trwają jakieś pracę na nimPozdro.
Może jak stracą klientów to pójdą po rozum do głowy!!!!!!!!!!!!!!!
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-01-26, 11:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2013-01-26, 11:27 przez Kamil444, łącznie zmieniany 1 raz.
- Efergie
- Użytkownik forum
Ludziska a czy zmiana rutera na nowszy może mieć wpływ na ten ping? Wcześniej korzystałem z MV410 i przez 4 lata nie było takich problemów, tylko po przekroczeniu limitu. A tutaj mam normalny transfer ale ping pozostawia wiele do życzenia.
-
- Stały użytkownik forum
na starym też mialem problem z pingiemEfergie pisze:Ludziska a czy zmiana rutera na nowszy może mieć wpływ na ten ping? Wcześniej korzystałem z MV410 i przez 4 lata nie było takich problemów, tylko po przekroczeniu limitu. A tutaj mam normalny transfer ale ping pozostawia wiele do życzenia.
-
- Użytkownik forum
To nie jest wina naszego sprzętu. Dzisiaj rano podłączyłem moj stary modem mv410 i było to samo tak więc trzeba czekać aż naprawią nadajniki. Nie ma sensu dzwonienie do BoKu bo "specjaliści" sprawdzą wasz ping o 2 czy o 3 w nocy i okaże się że wasz internet jest w porządku i zleją was.
- Efergie
- Użytkownik forum
Kurczę no, chyba specjalnie mają problemy z nadajnikami jak mam ferie 

-
- Stały użytkownik forum
odp orange w sprawie pingu
Witam,
W dniu dzisiejszym dział techniczny stwierdził chwilowe pogorszenie, jakości w działaniu usługi CDMA w podanej przez Ciebie lokalizacji. Pracujemy nad usunięciem utrudnień, które pojawiły się w ciągu kilku ostatnich dni. Nie wpływają one natomiast na możliwość korzystania z usług internetowych. Podana lokalizacja znajduje się dodatkowo pomiędzy dwoma sektorami stacji CDMA. Oznacza to, iż jest to miejsce o najsłabszym zasięgu, co może być odczuwane zwłaszcza wewnątrz budynku i skutkować częstymi utratami zasięgu. W przypadku internetu radiowego nie gwarantujemy stałych wartości takich parametrów jak prędkość czy ping. Można by spróbować skorzystać z kierunkowej anteny zewnętrznej, ale nie zagwarantuje, że to znacznie poprawi sytuację.
To, co mogę zagwarantować w związku z tymi chwilowymi utrudnieniami to jednorazowy rabat do przyszłej faktury w wysokości 15 zł. Jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to prośba o informację zwrotną.
Pozdrawiam
...........
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-01-29, 17:53 ]
Na forum nie podajemy nazwisk!
Witam,
W dniu dzisiejszym dział techniczny stwierdził chwilowe pogorszenie, jakości w działaniu usługi CDMA w podanej przez Ciebie lokalizacji. Pracujemy nad usunięciem utrudnień, które pojawiły się w ciągu kilku ostatnich dni. Nie wpływają one natomiast na możliwość korzystania z usług internetowych. Podana lokalizacja znajduje się dodatkowo pomiędzy dwoma sektorami stacji CDMA. Oznacza to, iż jest to miejsce o najsłabszym zasięgu, co może być odczuwane zwłaszcza wewnątrz budynku i skutkować częstymi utratami zasięgu. W przypadku internetu radiowego nie gwarantujemy stałych wartości takich parametrów jak prędkość czy ping. Można by spróbować skorzystać z kierunkowej anteny zewnętrznej, ale nie zagwarantuje, że to znacznie poprawi sytuację.
To, co mogę zagwarantować w związku z tymi chwilowymi utrudnieniami to jednorazowy rabat do przyszłej faktury w wysokości 15 zł. Jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to prośba o informację zwrotną.
Pozdrawiam
...........
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-01-29, 17:53 ]
Na forum nie podajemy nazwisk!
Ostatnio zmieniony 2013-01-29, 17:53 przez Kamil444, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Cieszę się że zostało mi już tylko 3 miesiące umowy z nimi. Pora zakończyć współprace z firmą orange.
Ja rozumiem urządzenia się psują i potrzebne są konserwacje/modernizacje/naprawy sprzętu ale to jest lekka przesada gdy nikt nie wie na temat czasu przeprowadzenia takich prac i czy w ogóle ktoś przeprowadza jakąkolwiek prace.
Ile razy pani/pan z BOKu próbował mi wmówić iż winą słabego internetu jest antywirus badz kabel jest uszkodzony...oczywiście taką rozmowę trzeba było jak najszybciej przerwać i mieć nadzieję o dodzwonienie się do osoby która ma dostęp do komputera a nie jedynie do kalkulatora.
Ja rozumiem urządzenia się psują i potrzebne są konserwacje/modernizacje/naprawy sprzętu ale to jest lekka przesada gdy nikt nie wie na temat czasu przeprowadzenia takich prac i czy w ogóle ktoś przeprowadza jakąkolwiek prace.
Ile razy pani/pan z BOKu próbował mi wmówić iż winą słabego internetu jest antywirus badz kabel jest uszkodzony...oczywiście taką rozmowę trzeba było jak najszybciej przerwać i mieć nadzieję o dodzwonienie się do osoby która ma dostęp do komputera a nie jedynie do kalkulatora.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Siema, u mnie znów od wczoraj, internat działa jak padaka ... Skoki pingów, niski transfer, że szok ;/ Mój znajomy ma identycznie, ktoś z was kto mieszka na Warmii, ma może podobnie? 

Simonel ^^
-
- Stały użytkownik forum
U mnie to samo, okolice Iławy
-
- Użytkownik forum
a zadzwoń na HD 510100100 dalej 1 i 2 i się zapytaj co jest grane na twoim BTS-sie bo może są wykonywane właśnie planowane prace które się zakończą do odwołania czego skutkiem jest pogorszenie jakości
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Od wczoraj tzn. 21.03.2013 od około 17.00 jest już okej 

Simonel ^^
-
- Początkujący użytkownik forum
Posiadam mv410 od 2 lat wiem co to za g*wno gdybym wiedział to bym tego nie brał .
Do gier sieciowych ten internet sie nie nadaje ^^ (strasznie laguje choć i tak ping 50-120 przy prędkości 2.26mb/s) Jedynie co to po 21-22 chodzi dobrze . W godzinach od 9-20 0.30mb/s .
Ostatnio pytałem sie o wymiane na inny stacjonarny jakiś powiedzieli mi że w kwietniu bedzie dostępna oferta więc zobaczymy co to za oferta. A jak nie to czekam do przyszłego roku i neostradka 20 mb/s lub netia ^^
Do gier sieciowych ten internet sie nie nadaje ^^ (strasznie laguje choć i tak ping 50-120 przy prędkości 2.26mb/s) Jedynie co to po 21-22 chodzi dobrze . W godzinach od 9-20 0.30mb/s .
Ostatnio pytałem sie o wymiane na inny stacjonarny jakiś powiedzieli mi że w kwietniu bedzie dostępna oferta więc zobaczymy co to za oferta. A jak nie to czekam do przyszłego roku i neostradka 20 mb/s lub netia ^^
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie warto czekać jak masz możliwość przejść na kabel.k0ksman pisze:jak nie to czekam do przyszłego roku i neostradka
Nie pomagam na PW!