Witam wszystkich. potrzebuję pomocy w wyborze routera.
Potrzebuję kupić i skonfigurować router typu dual band tak aby mógł połączyć się z dwoma darmowymi sieciami bez zabezpieczeń i rozdzielić sygnał na moje mieszkanie, ponadto posiadam dwie karty sim od operatora sieci komórkowej jedna jest w telefonie a drugą mogę wpiąć w modem lub router za pośrednictwem portu USB. Zastanawiam się nad kupnem routera TP_LINK TL-WDR4300 N770 lub TL-WDR4900 N900 . Nie wiem tylko czy te 3 anteny po 5 dB dadzą mi zadowalający wynik i czy może jest możliwość zastosowania w tych routerach innych anten zastanawiam się jeszcze nad D-LINK XTREME N DUO MEDIA ROUTER DIR-855 który ma możliwość zastosowania innych anten , ponadto czy można którymś z tych routerów połączyć się z dwoma sieciami jednocześnie i następnie przekazać sygnał na mieszkanie czy tylko z jedną.
Router - dwie sieci darmowe - usb - sim
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router - dwie sieci darmowe - usb - sim
To co chcesz nie jest trywialne.
Poszukaj pod "load balancing", bylo pare postow na forum.
Poszukaj pod "load balancing", bylo pare postow na forum.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router - dwie sieci darmowe - usb - sim
To co chcesz nie jest trywialne
Nie musi koniecznie ściągać dwóch sieci jednocześnie, wystarczy jedna ale z przyzwoitym zasięgiem, na razie korzystam używając mostu wifi-ethernet ale to mnie męczy ze względu na kabel Ethernet i slaby zasięg spowodowany routerem ze stałą anteną. dlatego chcę to zmienić
chodzi mi o zastosowanie któregoś z tych 3 modeli routerówPoszukaj pod "load balancing", bylo pare postow na forum.