TP-Link MR3420 v2 + E353-s2 + port do drukarki.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
TP-Link MR3420 v2 + E353-s2 + port do drukarki.
Czy jest możliwość wgrania alternatywnego oprogramowania które pozwoliłoby rozdzielić USB przez HUB, a następnie podłączenie drukarki i modemu jednocześnie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: TP-Link MR3420 v2 + E353-s2 + port do drukarki.
Tak, OpenWRT i DD-WRT obsłużą huba.
-
Czy OpenWRT, DD-WRT mają panel sterowania jak oficjalne oprogramowanie, czy można przejść z v2 ? Czy Port Wan będzie nadal działał?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Gołe openwrt nie ma interfejsu www, na początek lepie poszukać gotowej kompilacji choćby Gargoyle ewentualnie w wersji PL już z wkomplilowaną obsługą modemu http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoyleplkamil.szymczak pisze:mają panel sterowania jak oficjalne oprogramowanie,
Patrząc na najnowszy soft już można, trzeba koniecznie pobrać odpowiednią wersję, zła zezłomuje router http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/atti ... nt/ar71xx/ Dobra nie powinna ale jak zawsze wszystko na własne ryzyko, bo to świeżutki eksperyment, jeszcze miesiąc temu mr3420 v2 wsparcia nie miał.kamil.szymczak pisze:czy można przejść z v2 ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Poczytaj sobie o Gargoyle:kamil.szymczak pisze:Czy OpenWRT, DD-WRT mają panel sterowania jak oficjalne oprogramowanie
http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl
Myślę, że będzie to najprostsze rozwiązanie jeśli chodzi o alternatywne oprogramowanie dla początkującego użytkownika. Modem będzie obsługiwany bezproblemowo, jednak może wymagać wrzucenia pluginu obsługującego drukarkę. Port WAN będzie działał.
-
Ok to jak Gargoyle ma interfejs/panel sterowania przez WWW i język PL to byłbym bardzo skłonny. Ostatnio jak patrzyłem było wsparcie tylko i wyłącznie pod v2. Czy WAN będzie działał jak w oficjalnych oprogramowaniu? Czy na internecie jest intrukcja instalacji dla lalika?
Pozdraiwam
Pozdraiwam
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To nie wiem gdzie patrzyłeś. Jak masz router V1 to ściągasz wersję V1. A zmiana oprogramowania, ściągasz plik z końcówką factory, wchodzisz najlepiej spod IE wchodzisz na stronę konfiguracyjną routera, wyklikujesz ścieżkę do pobranego pliku, potem jeśli wierzysz to modlisz się, żeby do końca procesu prądu nie wyłączyli oczywiście nie dotykając kompa.kamil.szymczak pisze:Ostatnio jak patrzyłem było wsparcie tylko i wyłącznie pod v2.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Cholera pomieszałem, niedawno dodali własnie v2, wcześniej było tylko i wyłącznie v1 więc nie mogłem przejść posiadając wersję v2, mam ten nowy router z USB po lewo. Zainstalowałem już Gargoyle PL wszystko działa wyśmienicie, nawet HSPA+ łapie
) drukarka i wszystko, czy duże opóźnienie przy przełączaniu z Wan na USB jest normalne?