Simlock huawei e5832
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Simlock huawei e5832
Jak sciagnac simlocka z huawei e5832?
-
Re: Simlock huawei e5832
Witam,
Wiem że nie powinno się odgrzewać takich startych tematów ale chyba nie ma sensu zakładać nowego takiego samego.
Wracając do tematu, mam modem E5832 z orange właśnie wygasła mi umowa i postanowiłem zdjąć simlocka ( oczywiście orange jako jedyne nie zdejmuje simlocków po zakończonej umowie) ponieważ chce używać go z Aero2.
Starałem się to robić według instrukcji z tematu
niestety nie udało mi się.
Zacząłem więc szukać i znalazłem informacje, że z tymi modemami z orange jest problem ponieważ należy zrobić downgrade firmware przy którym bardzo możliwe jest zrobienie z modemu cegły.
dlatego chciałem się zapytać bardziej doświadczonych i mądrzejszych ode mnie użytkowników tych modemów czy prawda to z tym zepsuciem i czy znacie jakieś bezpieczne (i najlepiej darmowe) sposoby na zdjęcie simlocka.
Jeśli napisałem to w złym temacie przepraszam i proszę podanie właściwego.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Wiem że nie powinno się odgrzewać takich startych tematów ale chyba nie ma sensu zakładać nowego takiego samego.
Wracając do tematu, mam modem E5832 z orange właśnie wygasła mi umowa i postanowiłem zdjąć simlocka ( oczywiście orange jako jedyne nie zdejmuje simlocków po zakończonej umowie) ponieważ chce używać go z Aero2.
Starałem się to robić według instrukcji z tematu
Kod: Zaznacz cały
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24017&postdays=0&postorder=asc&highlight=e5832&start=45
Zacząłem więc szukać i znalazłem informacje, że z tymi modemami z orange jest problem ponieważ należy zrobić downgrade firmware przy którym bardzo możliwe jest zrobienie z modemu cegły.
dlatego chciałem się zapytać bardziej doświadczonych i mądrzejszych ode mnie użytkowników tych modemów czy prawda to z tym zepsuciem i czy znacie jakieś bezpieczne (i najlepiej darmowe) sposoby na zdjęcie simlocka.
Jeśli napisałem to w złym temacie przepraszam i proszę podanie właściwego.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
A próbowałeś płatnie poprzez DC-unlocker?
Ja swojego E372 tam odblokowałem i tak drogo nie było.
Ja swojego E372 tam odblokowałem i tak drogo nie było.
- dagetto
1,99 zł na allegro kosztuje zdjęcie takiego simlocka. Podajesz IMEI, dostajesz kod i nie ma simlocka. Kupiłem taką usługę na E586 z orange.