Play - kradzież pieniedzy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
SierraWireless
Użytkownik forum

Play - kradzież pieniedzy

Post autor: SierraWireless »

w wakacje testowalem Play Online w reklamowanej technologii 4G.
przed uplywem 7 dni od podpisania umowy zrezygnowalem z oferty, oddalem karte sim.

po jakims czasie przyszedl rachunek za to testowanie, ktory zaplacilem na poczcie.
jednak problem w tym ze rachunek przyszedl zawyzony.

zadzwonilem do Play i wszystko wyjasnili, co nalezy teraz zrobic itd...
wiec wyslalem skan zaplaconego na poczcie rachunku, plus dodatkowe wymagane informacje na skrzynke e-mail play (adres tej skrzynki podali podczas rozmowy)

otrzymalem e-mail zwrotny ze otrzymali moja wiadomosc, i wszystko ok.

tyle tylko ze do dzisiaj pieniedzy nie oddali.
pieniadze smieszne bo raptem 50 pare zlotych, ale z drugiej strony kiedy ja bylbym winny te 50zlotych, to na pewno dzisiaj mialbym sprawe w sadzie i komornika.

zamierzam sprawe zglosci do odpowiednich organow, tylko moze jeszcze troche poczekac (moze w regulaminie play jest napisane ze pieniadze zwracaja np po roku albo dluzej) ale z drugiej strony nie chce zeby sie to przedawnilo :rotfl:

ktos mial podobne doswiadczenia z play ?
Marcin87
Stały użytkownik forum

Re: Play - kradzież pieniedzy

Post autor: Marcin87 »

Szybko się obudziłeś.Przypomniało ci się o 5.rano.Co na to Play?Na jakiej podstawie twierdzisz że rachunek był zawyżony?jaki był regulamin tej usługi?
SierraWireless
Użytkownik forum

Post autor: SierraWireless »

Play mialo na oddanie pieniedzy kilka miesiecy, zreszta sami mi o tym powiedzieli, ze nie odzyskam tych pieniedzy na drugi dzien czy w nastepnym miesiacu. dodatkowo jeszcze dzwonili do mnie, i upewniali sie czy aby na pewno chce otrzymac zwrot tych pieniedzy na to konto bankowe, a nie np na inne. albo w ogole czy nie chcialbym zeby te pieniadze zagospodarowal Play bo przeciez 50zl to jest nic i nie ma sensu ich zwracac itd..

oczywiscie przy kadej rozmowei telefonicznej, wymagali danych potwierdzajacych, numer umowy itd...

czekalem i czekalem na te 50zl, az sie obudzilem wczoraj o 5 rano i zadzwonilem do Play, niestety nikt nie odpowiadal wiec zalozylem temat na bez-kabli.pl :D
Marcin87
Stały użytkownik forum

Post autor: Marcin87 »

To najlepiej uderzyć do UOKIK-u,UKE,opisać problem ale wcześniej postrasz Play,że jak nie oddadzą kasy to zgłosisz to wyżej.Bo ile można czekać? pół roku? rok?
ODPOWIEDZ