aircard 850 problemik :-)

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zbigon
Początkujący użytkownik forum

aircard 850 problemik :-)

Post autor: zbigon »

Witam,
jestem posiadaczem ww modemu, działa git, pod vista :), na simdacie.
Dzis jakos przypadkiem wlaczylem klawiature numeryczna, dzieki ktorej moge sprawdzic waznośc karty i ile na niej zostało.
Mam nadzieje ze pisze dośc jasno :-) nie wiem jak si e wlacza ta opcje.
Posiadam program 3G Watcher...
Bede wdzieczny jak mnie ktoś oświeci jak to sie włacza....

pzdr
zby
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: aircard 850 problemik :-)

Post autor: Fanta »

To zadanie dla @mar_kow.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

zbigon pisze:...Dzis jakos przypadkiem wlaczylem klawiature numeryczna, dzieki ktorej moge sprawdzic waznośc karty i ile na niej zostało.
...Dzięki klawiaturze numerycznej której aplikację doinstalowuje się za pomocą programiku Voice Tool (dostępny na moim ftp) można sprawdzić stan zasobów na karcie. Posługujemy się nią jak telefonem wpisując krótkie kody np: *100# i zielony przycisk dzwonienia sprawdza aktualny stan konta; *125# dowiemy się kiedy trzeba zasilić konto...
... Można za pomocą zestawu słuchawkowego (Nokii micro jack 2,5) dzwonić i odbierać rozmowy głosowe (1.20 zł/min z simdaty)...
zbigon

Dzieki za szybka odpowiedz,
ale moze wytłumaczysz mi jak to sie stało, że dzis uzywałem tej klawiatury numerycznej, sprawdzałem stan konta etc.....

Jak ja to zrobiłem?????

a, jeśli moge to poprosze o ten programik :-)

pzdr

zby
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...W zależności od sprzedawcy czasami się zdarza że dołączają 3G Watchera w wersji komercyjnej (razem z obsługą Voice). Natomiast wersja standardowa aplikacji nie zawiera tego dodatku... Naszukałem się jej trochę kiedyś osobiście w sieci...
...No i sprzedawca mógł wgrać go osobno. Zauważyłem częste pobieranie dodatku z mojego ftp, aż blokuje się dostęp ze względu na przekroczenie transferu danych...
...Jeżeli masz już wgraną obsługę Voice to nie potrzebujesz programiku - raz wgrany do modemu pozostaje na stałe dzięki pamięci wewnętrznej modemu...
...Nawet po reinstalacji systemu wystarczy tylko instalacja 3G Watchera - nic nie trzeba ustawiać od początku...
zbigon

Oki, wielkie dzięki za info, ale w dalszym ciągu nie wiem jak włączyc klawiature numeryczna.....
Jeśli raz to zrobiłem to znaczy , że sie da :-)
acha, wczoraj jeszcze dziwniejsza sprawa.
W miejscu po lewek stronie, gdzie jest licznik danych otrzymanych i wysłanych, po wpisaniu *100# i naciśnieciu "enter" po chwili pojawił mi sie komunikat o warzności konta, probowalem wiele razy wczoraj i sie udawało, dziś znowu d.....
jakoś to wszystko strasznie dziwne ;)

pzdr
zby
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...Tutaj są szczegóły i programiki do pobrania: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7507 Wystarczy najechać myszką na "data" lub "voice" i kliknąć. Działa jak zakładka...
zbigon

No właśnie, wystarczy najechac :-)
Tylko,m ze u mnie raz pojawia sie raz nie, ?!
Na płycie mam voicetool'a pozatym ściagnąłem sobie od Ciebie, tylko że wyrzuca mi "Failed to apply patch
You may insert another modem or hit Cancel to quit."

i co z tym robic,
system mam na viscie.....

pzdr

zby
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...No właśnie - z Vistą bywają kłopoty... Czy sterowniki ze strony Sierry dedykowane dla modemu zostały zainstalowane?? Jeżeli tak i dalej modem sprawia problemy to dobrze update firmware przeprowadzić na XP... Po wgraniu nowego softu ustawienia pozostaną na stałe...
ODPOWIEDZ