Witam Państwa,
Mam nadzieje, że tutaj znajdę pomoc.
Sprawa wygląda tak, że ok 3 tyg temu prędkość internetu w 3 G spadła na tyle, że musiałem łączyć się z 2G EDGE, bo wówczas internet chodził sprawniej. Sprawę oczywiście zgłosiłem w plusie, do tej pory nic nie wyjaśniono tylko w międzyczasie kazano mi wymienić kartę, gdyż miałem niby niby USIM LTE i to mogło być przyczyną. Wymieniłem nic nie pomogło, oni oczywiście mają sprawdzić co się dzieje z nadajnikiem ale jak widać mija 3 tyg a im <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> się nie śpieszy.
Postanowiłem, że połączę się za pomocą Topnetinfo i może coś się wyjaśni. Zauważyłem że po połączeniu w parametrach połaczenia jest " Plus GSM: UMTS", pamiętam, że jak się wcześniej gdy wszystko ładnie śmigało to było tam" HSPA+", i według mapy zasiegu mam idealny zasięg HSPA+ - pełny zasieg lub bez jednej kreski. Wiec pewnie tutaj jest problem.....
na stronie speedtest pokazuje mi prędkość: downloand - 0,04 upl...-0,00 ping- 420 ms
Czy według was, możne to być wina modemu?, sprawdzałem działanie na 2 kompach i wszędzie to samo, jutro prawdopodobnie przejadę się z laptopem w inne miejsce by faktycznie sprawdzić wadliwość BTSa.
Może ktoś już się spotkał z taką sytuacją?, a Plus to dziadostwo niesłychane, dopóki nie ma się żadnych problemów to jest ok, , dodzwonić się to masakra, odsyłanie jest powszechne no i oczywiście " ja nic nie mogę "
Pozdrawiam.
Problem z połączeniem w 3G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z połączeniem w 3G
Może mają coś namieszane przy BTS'ie i dlatego masz UMTS, bądź to tylko prace konserwacyjne.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z połączeniem w 3G
Ostatnio miałem dokładnie taką samą sytuację Doszły mnie słuchy że Plus prowadzi ogólnopolską modernizację swojej infrastruktury Akurat mój nadajnik też był modernizowany i muszę przyznać że net teraz śmigaytulp pisze:Zauważyłem że po połączeniu w parametrach połaczenia jest " Plus GSM: UMTS", pamiętam, że jak się wcześniej gdy wszystko ładnie śmigało to było tam" HSPA+"

Podobny temat http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=37325
Myślę że to przejściowe kłopoty

[ Dodano: 2013-02-09, 18:11 ]
U mnie pomagała zmiana częstotliwości z W900 na W2100 do czasu aż naprawili nadajnikytulp pisze:sprawdzić wadliwość BTSa