Detektor sieci WiFi. Jaki?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Detektor sieci WiFi. Jaki?
Witam,
Jaki polecacie detektor sieci WiFi, do sprawdzenia poziomu sygnału. Najlepiej żeby pokazywał SSID sieci czyli żeby było wiadomo jaką sieć badamy.
Pozdrawiam radiowców.
Jaki polecacie detektor sieci WiFi, do sprawdzenia poziomu sygnału. Najlepiej żeby pokazywał SSID sieci czyli żeby było wiadomo jaką sieć badamy.
Pozdrawiam radiowców.
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Detektor sieci WiFi. Jaki?
Network Stumbler 
edit/
poprawiłem

edit/
poprawiłem

Ostatnio zmieniony 2007-08-01, 14:25 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno mnie tutaj nie było 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Cały pakiet programów i opis ich działania zawiera lipcowe wydanie PC World'a...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Detektor - co przez to rozumiesz?kozaczenko pisze:Jaki polecacie detektor sieci WiFi, do sprawdzenia poziomu sygnału. Najlepiej żeby pokazywał SSID sieci czyli żeby było wiadomo jaką sieć badamy.
Szukasz urządzenia, czy programu?
Jeżeli programu, to pod jaki system operacyjny?
Jeżeli pod windows, to jak już podał Maciek.K (ale trochę przekręcił nazwę) najlepszy jest "Network Stumbler" -> >KLIK<
A jeżeli urządzenia, to czy amatorskiego czy profesjonalnego?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Szukam urządzenia.
Najlepiej profesjonalnego w rozsądnej cenie
Najlepiej profesjonalnego w rozsądnej cenie

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co do urządzenia, to nie używałem takowych, gdyż nawet specjaliści (z tego co widziałem) ze znanych firm jednak czasami wolą odpowiednie oprogramowanie - gdyż daje więcej szczegółów, możliwości zapisywania logów itd.
Urządzenia mają jedną zaletę, że są małe i przenośne. Często w formie pendriva.
Np. >KLIK<
Ten tu potrafi pokazać: tryb G/B, czy sieć jest zabezpieczona, SSID, siła sygnału, kanał. Więc ma prawie wszystko, co powinien mieć i może nawet pracować jako karta WiFi.
Urządzenia mają jedną zaletę, że są małe i przenośne. Często w formie pendriva.
Np. >KLIK<
Ten tu potrafi pokazać: tryb G/B, czy sieć jest zabezpieczona, SSID, siła sygnału, kanał. Więc ma prawie wszystko, co powinien mieć i może nawet pracować jako karta WiFi.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Każdy telefon wyposażony w moduł WiFi, z dodatkowym oprogramowaniem potrafi wykryć a nawet pobrać pakiety i złamać szyfrowanie WEP'em 128 bit...
(np. Nokia N80)