option globetrotter express sterowniki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
option globetrotter express sterowniki
do wymienionej karty niby nie trzeba sterowników jednak instalowanie w gnieżdzie PC za pośrednictwem adaptera pod xp system rozpoznaje urzadzenie jednak żąda sterowników.proszę o pomoc.angela
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: option globetrotter express sterowniki
Może to problem z adapterem. A sterów szukaj na: http://www.option.com/
-
niestety dalej w lesie...
z tym sterownikiem
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Może w końcu napisz czym dysponujesz bo to co teraz wypisujesz to naprawdę trudno się domyślić o co ci właściwie chodzi.
Masz PC i w nim przejściówkę na PCMCIA i do tego wkładasz adapter PCMCIA na Expres Card?
Masz laptopa z wyjściem PCMCIA i adapter na Expres Card?
Sprecyzuj swój problem bo tak niczego tu nie ustalimy.
Masz PC i w nim przejściówkę na PCMCIA i do tego wkładasz adapter PCMCIA na Expres Card?
Masz laptopa z wyjściem PCMCIA i adapter na Expres Card?
Sprecyzuj swój problem bo tak niczego tu nie ustalimy.
-
sterowniki
dziękuję za zainteresowanie ale jestem blond...a więc sprzęt to laptop z przejściówką na express card w gnieżdzie pc...
- Jaco
Nie jestem rasistą
i to że masz bląd i czarną skórę
mnie nie interesuje.
Teraz pytanie skąd masz tę przejściówkę.Kupiłaś ją razem z modemem czy oddzielnie.

Teraz pytanie skąd masz tę przejściówkę.Kupiłaś ją razem z modemem czy oddzielnie.
- Jaco
Czy oby na pewno jest dedykowana do tego rodzaju modemu? kupiłaś ją na Allegro ,sklepie?
-
sterowniki
kupiona w sklepie vodafone w brd dedykowana do karty express..
- Jaco
Re: sterowniki
Zauważ że na allegro pojawiły się kiedyś adaptery do kart Express Card ale miały zastosowanie tylko do modemów Merlin.Być może i twoja również jest do Merlina a nie go GT.Na pierwszy rzut oka nie powinno być różnicy bo to tylko przejściówka ale w praktyce jest inaczej.Dlatego możesz mieć problem z zainstalowaniem.angelaxl pisze: dedykowana do karty express..
Jaki masz system na lapku.Niekiedy potrzebny dodatek SP2 do XP który ma w sobie różnego rodzaju sterowniki nie będące na czystym XP.
-
sterowniki
niestety i xp jest oryginal z sp2 i przejściówka właściwa.obserwuję że sieć vodafone oferuje do obsługi aplikację pn. dashboard....exe jednak w żaden sposób nie można ściągnąć jej w całości.próbowałam ze strony niemieckiej holenderskiej i belgijskiej.bez rezultatów.pliki są niepełne..
-
sterowniki
czy ktoś już wie jak je zdobyć bo do karty z adapterem są niezbędne..
- Jaco
Moim zdaniem jest to problem sprzętowy jakich wiele u nas na forum.Problem z zainstalowaniem sprzętu z przejściówką jest najczęstszym problemem gdzie odpowiada za to głównie procesor który nie chce współpracować z konkretnym sprzętem.Niekompatybilność sprzętowa.Nawet jeśli uda ci się zainstalować i uruchomić modem (tego życzę) to (tego nie życzę) później zaczną się bluescreeny i zaczną się poważne problemy.
Jaki to laptop i z jakim procesorem.
Zamiast szukać sterów po stronach zagranicznych może spróbuj poszukać kogoś na Allegro z takim modemem i niech ci skopiuje płytę ze sterami.Za drobną opłatą warto.
Kiedyś potrzebowałem sterów do scanera i nawet ze strony producenta ściągały się nie kompletne.
Poszukałem na Allegro i sprzedający nawet przysłał mi oryginalną płytę ze sterami.Razem z przesyłką było to 20 zeta.Opłacało się bo scaner był już spisany na straty.A tak posłuży jeszcze trochę .
Jaki to laptop i z jakim procesorem.
Zamiast szukać sterów po stronach zagranicznych może spróbuj poszukać kogoś na Allegro z takim modemem i niech ci skopiuje płytę ze sterami.Za drobną opłatą warto.
Kiedyś potrzebowałem sterów do scanera i nawet ze strony producenta ściągały się nie kompletne.
Poszukałem na Allegro i sprzedający nawet przysłał mi oryginalną płytę ze sterami.Razem z przesyłką było to 20 zeta.Opłacało się bo scaner był już spisany na straty.A tak posłuży jeszcze trochę .