problem ZTE mf60 play
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
problem ZTE mf60 play
Witam.
Mianowicie kupiłem na allegro modem zte mf60 z sieci plus.. sprzedawca zapewniał mnie że nie ma on simlocka, po włożeniu karty z play.. nie mogę się połączyć... wywala cały czas ograniczona usługa... nie wiem co jest grane.. wrzucam screeny. co źle robie?
http://sendfile.pl/277090/1.JPG
http://sendfile.pl/277091/2.JPG
http://sendfile.pl/277092/3.JPG
bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mianowicie kupiłem na allegro modem zte mf60 z sieci plus.. sprzedawca zapewniał mnie że nie ma on simlocka, po włożeniu karty z play.. nie mogę się połączyć... wywala cały czas ograniczona usługa... nie wiem co jest grane.. wrzucam screeny. co źle robie?
http://sendfile.pl/277090/1.JPG
http://sendfile.pl/277091/2.JPG
http://sendfile.pl/277092/3.JPG
bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: problem ZTE mf60 play
Po co ustawiałeś profil itp., daj wszystko na automatycznie z ustawieniami oryginalnymi Plusa.
[ Dodano: 2013-02-15, 21:01 ]
[ Dodano: 2013-02-15, 21:01 ]
Jakiej?Dominikxp pisze:po włożeniu karty z play.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
kupiłem karte play online na automatycznych ustawieniach też nic nie działa...
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy karta działa w innym urządzeniu? Masz zasięg stacji bazowej P4?Dominikxp pisze:kupiłem karte play online na automatycznych ustawieniach też nic nie działa.
Sprawdź na karcie głosowej z Play (fresh przykładowo) czy się zaloguje do sieci.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
mam jeszcze jedną karte play na abonament.. korzystam z niej w telefonie.. włożyłem ją do modemu.. chwile pojawiło się play 3g.. po czym szybko zalogowałem sie do konfiguracji modmu.. ale i tak nie mogłem się połączyć.. i potem znowu się pojawiło usługa ograniczona... karta którą kupiłem czyli play online .. działa w moim telefonie..
myślałem że to może problem z zasiegiem 3g.. ale po wyjsciu na powietrze jest to samo..
po ustawieniu sieci ręcznie wykrywa mi play 3g
myślałem że to może problem z zasiegiem 3g.. ale po wyjsciu na powietrze jest to samo..
po ustawieniu sieci ręcznie wykrywa mi play 3g
- wojteks
- *** Administrator ***
E61 to ten telefon?Dominikxp pisze:korzystam z niej w telefonie
Simlocka raczej nie ma, to inny problem, np za słaby zasięg 3G Play w miejscu gdzie masz modem, wyjdź z modemem na zewnątrz albo podjedź bliżej stacji bazowej,
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
nie, telefon jaki mam to xperia neo v. co do modemu .. to byłem na zewnątrz.. jest to samo..
miałem kiedys modem na usb od playa.. to wszystko smigało...
a mieszkam w warszawie.. więc zasięg 3g jest na pewno
tak jak mówie jak przełoże karte do telefonu wszystko gra.. zasieg 3g jest... później jak przełoże do modemu... na chwile jest play3g .. ale tryb "A" jest rozłączony.. i po chwili robi sie brak usług.. potem ograniczone usługi...
Czyli Pewnie modem nie jest kompatybilny z siecią play..
miałem kiedys modem na usb od playa.. to wszystko smigało...
a mieszkam w warszawie.. więc zasięg 3g jest na pewno

tak jak mówie jak przełoże karte do telefonu wszystko gra.. zasieg 3g jest... później jak przełoże do modemu... na chwile jest play3g .. ale tryb "A" jest rozłączony.. i po chwili robi sie brak usług.. potem ograniczone usługi...
Czyli Pewnie modem nie jest kompatybilny z siecią play..
- wojteks
- *** Administrator ***
Poczekajmy jeszcze na opinie innych użytkowników, nie miałem takiego sprzętu w rękach.Dominikxp pisze:Czyli Pewnie modem nie jest kompatybilny z siecią play
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
dzisiaj zakupiłem karte Orange.. i jest to samo.. po włożeniu pali sie orange.. ale oczywiście nie mogę połączyć.. i po chwili jest usługa niedostępna... nie wiem co jest grane... 
Gdzieś czytałem że pomóc moze aktualizacja firmware ale nigdzie nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> tej z plusa...

Gdzieś czytałem że pomóc moze aktualizacja firmware ale nigdzie nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> tej z plusa...
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Trudno powiedzieć czy ma simlock czy nie, ale obstawiam że błąd jest we wgranej aplikacji. Może warto spróbować wgrać od Orange czy Play o ile można?i po chwili jest usługa niedostępna...
PIN masz wyłączony?
W Huaweju bez simlock ze softem Blueconnecta też był jakiś problem ze softem - po włożeniu karty Orange nie można było wymusić technologii (wymuszony 2G, wymuszony 3G....). Obstawiam że tu jest jakiś myk, dzięki któremu na karcie Plusa działa a na innych nie.
Może też sprawdza czy dana karta jest "internetowa" czy "telefoniczna" - kilka lat temu czttałem o zabiegach, które robili operatorzy (prawdopodobnie), aby nie można było odpalać zwykłych SIM na modemach.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Użytkownik forum
tutaj nie ma żadnej aplikacji.. po podłączeniu modemu wchodzi na strone z ustawieniami modemu.. i tyle... tak że nie ma opcji wgrac inaczej.. nawet nie mozna zrobic update oprogramowania modemu..
[ Dodano: 2013-02-16, 16:47 ]
kupiłem kartę iplusa.. i jest to samo...
[ Dodano: 2013-02-16, 16:47 ]
kupiłem kartę iplusa.. i jest to samo...
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
No to co widzisz w przeglądarce to jest aplikacja;-)tutaj nie ma żadnej aplikacji..
Wgranie softu da się zrobić raczej tylko po USB jakimś zewn. oprogramowaniem, oczywiście na własne ryzyko/
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
- Użytkownik forum
Modem oddany do serwisu plusa. Czekam na odpowiedz