mcore pisze:Widać że coś jest najprawdopodobnije nie tak z modemem albo z ruterem do którego masz wpięty ten ruter. Widać zmianę parametru TTL (time to live) - raz jest TTL=42 a raz TTL=43. Pakiet "błądzi" w sieci (prawdopodobnie twoim LAN). U mnie gdy robie ping 8.8.8.8 aplikacją na smartfonie jest cały czas TTL=43, time poniżej 200ms.
Proponuję abyś przełożył kartę do innego modemu, bez użycia rutera i przetestował jeszcze raz. Coś jest nie tak z konfiguracją sieciową na twoim komupterze, jakbyś miał inne połączenie sieciowe aktywne na komputerze lub aktywujące się co chwile (powoduje problemy z powrotnym pingiem).
Dziękuję, że próbujesz pomóc, to dla mnie miła odmiana po spychologii BOK Orange

Przez ostatnie kilka miesięcy testowałem różne konfiguracje, żeby wykluczyć problemy po mojej stronie.
Przestałem używać routera odkąd zaczęły się te problemy i wpinam modem bezpośrednio do komputera. Na codzień używam modemu Huawei E367, ale sprawdzałem działanie internetu również na kilku telefonach podpiętych do komputera jako modem:
- Samsung Galaxy Note
- Samsung s7220
- Blackberry Bold 9780
oraz na Tablecie Samsung Galaxy Tab II 10.1. Wszędzie te same problemy.
Mam również Netbook'a Samsung N10 z zainstalowanym linuksem i zarówno na jego wbudowanym modemie jak i przy podłączeniu do niego E367 objawy są takie same.
Na wszystkich tych urządzeniach występują takie same objawy.
Korzystam w sumie z 4 kart SIM:
- Orange Free
- Orange Smartplan Multi x2
- Orange dla firm
Na każdej z nich występują takie same obiawy.
Ponadto jak na komputerze z modemem Huawei E367 pojawia się: "Upłynął limit czasu żądania" to w tym samym czasie nie mogę również otworzyć żadnej strony na żadnym z powyższy trzech telefonów komórkowych, każdy z inną kartą SIM.
No i w końcu zdesperowany kupiłem starter Play Online, włożyłem do mojego E367 i wszystko śmiga aż miło

Jeśli masz jeszcze jakieś pomysły co mógłbym przetestować to chętnie spróbuję, ale moim zdaniem to wszystko wskazuje, że u mnie jest OK.