jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
CJ989
Początkujący użytkownik forum

jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Post autor: CJ989 »

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć tak jak w temacie, jak można przesłać sygnał z domu do domu obok... sytuacja przedstawia się tak, mam w jednym domu neta z kabla (neostrada) mam tam już ruter i chcę przesłać sygnał do domu obok, w linii prostej 10-12 metrów, ale domy się "nie widzą" dzieli je wysoki murowany garaż i również wysoki murowany dom sąsiadki, do tego wszystkiego chciałbym, aby w domu do którego będę chciał wysłać sygnał, był rozsyłany sygnał WiFi po domu, i z tego co się zdążyłem dowiedzieć na szybko tu pojawia się problem z pokrywanie fal :/ dlatego proszę o pomoc, co myślicie o jakiejś mocnej antenie z punktu A, która będzie rozsyłała sygnał WiFi po całej wiosce (oczywiście zabezpieczę ruter kluczem) no a w punkcie B po prostu laptopy będą odbierały ten sygnał ???

z góry dziękuje za pomoc ;)

pozdrawiam CJ989
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Post autor: Sundance_kid »

Neostrady nie można dzielić poza lokal. Zamykam temat.
Zablokowany