mianowicie doczekałem się wysyłki karty internetu mobilnego Aero2 z centrali, doszła i bezproblemowo działa z modemem e3131, na który wgrałem mobile partnera z funkcją ponownego łączenia po co godzinnym rozłączeniu internetu.
Po przeczytaniu kilku wątków na forum, zamówiłem również Router TP linka 3420
dokładnie ten: LINK
Powinien być w tym tygodniu i chciałbym go skonfigurować w możliwie najlepszy sposób, jednakże nigdy nie miałem styczności z routerami i tutaj prosiłbym o pomoc !

Przeczytałem kilak wątków stąd:
Konfiguracja sieci radiowych
dowiedziałem się również, że powinienem wgrać do routera firmware np stąd:
Zawartość
Jestem kompletnym laikiem i gdyby była taka możliwość aby któryś z zaawansowanych Userów opisał jak to powinno zostać zrobione prawidłowo? Ewentualnie podać jakiś konkretny link krok po kroku, ponieważ nie chciałbym niczego zepsuć na starcie...
Myślałem nad taką konfiguracją - wszystko łączyć przez wi-fi, jedynie do stacjonarnego komputera podłączyć kablem (opcjonalnie, najwyżej dokupić kartę wi-fi).
W dzień łączyć się przez kartę Aero2 a w ramach nocnego transferu przekładać kartę na operatora PLAY.
+ do tego pytanie czy da się w jakiś sposób zniwelować wygasanie linków np z serwisu "catshare" po automatycznym rozłączeniu i ponownym połączeniu aero2 tak, żeby mógł "dokańczać ściąganie" jak w przypadku np zwykłego ściągnięcia filmiku z serwisu youtube?
Prosiłbym o pomoc !