Witam, od klilku dni bezskutecznie staram się uruchomić Merlin-a XU870 (z ERy) na ASUSie G1S (intel SANTA ROSA i965) Windows VISTA Ultimate. Sterowniki się instalują, aplikacja również. Wszystko niby pięknie działa ale... działa tylko pod UMTS przy próbie połączenia GPRS/EDGE aplikacja się zawiesza, niekiedy zaraz , niekiedy po kilku minutach, są sytuacje, że po takim zawieszeniu wszystko wraca do normy po ok. 5minutach, a są też BLUE SCREENY VISTy. Podczas pracy na UMTS-HSDPA nie ma najmniejszych problemów. Support NOVATELA - brak, support ERy - brak, nie mają pojęcia dlaczego, po za tym nie świadczą wsparcia dla VISTy. Propozycja konsultanta to zainstalowanie aplikacji od PTC czyli BLUECONNECT MANAGER, czy ktoś z Was używa tej aplikacji ? i jak ona działa, ja po jej testach jakis rok temu miałem niemiłe przeżycia, czy w obecnych wersjach jest juz jakas poprawa ? bo nie miam zamiaru zamordowac świeżej VISTY w G1S. Kiedys zamorodowałem system XP właśnie blueconnect managerem i blueconnect compressorem, tylko new install pomógł. Czy ktoś napotkał podobne problemy ? Merlin na Xp chodzi idealnie. Problem dotyczy tylko Visty i w chwili obecniej nie wiem czy dotyczy softwaru i sterowników Novatela czy sprzętu EXpress Card+ Santa Rosa i965 w G1S. Sterowniki które instalują się pod Vistą od Novatela są datowane na 09.2006 czyli wątpliwe aby były napisane pod Vistę. Klient mógłby generalnie przeżyć brak GPRS/EDGE ale nie zawsze jest w zasięgu UMTS/HSDPA więc musimy jakoś uruchomić to urządzenie. Jakieś propozycje ?
Pozdrawiam Wszystkich
Sławek
NOVATEL MERLIN XU870 PROBLEM
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
NOVATEL MERLIN XU870 PROBLEM
OPTION EX 7.2+EX converter,GTMAX1.8,NOKIA N95 z HSDPA
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: NOVATEL MERLIN XU870 PROBLEM
Specyficzny problem