iPlusManager-po włączeniu poczty internet sie wyłącza?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlusManager-po włączeniu poczty internet sie wyłącza?
-od kilku dni korzystam z internetu z iPlus po przez Modem iPlus PCMCIA
Option Globetrotter EDGE-wcześniej jako modem używałem NOKI 6020,róznica ogromna na plus karty PCMCIA,problem polega na tym iż po włączeniu poczty w iPlusManager internet automatycznie zrywa połączenie co przy NOKI 6020 nie miało miejsca,poczte otwieram przez Qutlok ,teraz żeby pocztę otworzyć myszę to robić przez onet....w czym tkwi problem ???
-czy ktoś pomoże mi przy konfiguracji NOKI E50 do odbierania poczty ???
Option Globetrotter EDGE-wcześniej jako modem używałem NOKI 6020,róznica ogromna na plus karty PCMCIA,problem polega na tym iż po włączeniu poczty w iPlusManager internet automatycznie zrywa połączenie co przy NOKI 6020 nie miało miejsca,poczte otwieram przez Qutlok ,teraz żeby pocztę otworzyć myszę to robić przez onet....w czym tkwi problem ???
-czy ktoś pomoże mi przy konfiguracji NOKI E50 do odbierania poczty ???
Ostatnio zmieniony 2007-08-04, 05:58 przez mazizocha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: iPlusManager-po włączeniu poczty internet sie wyłącza?
Sprawdź w ustawieniach QE czy nie masz zaznaczonej opcji ,,Rozłącz po wysyłaniu i odbieraniu ,, .Być może tak jest ustawione i w tym problem.
Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 12:21 przez Jaco, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Propozycja @Jaco jest jak najbardziej właściwa. Niemniej Internet może się conajwyżej wyłączyć a nie wyłanczyć.
-
sugestia Jaco była słuszna-dzięki,lecz teraz po zaznaczeniu ,,Rozłącz po wysyłaniu i odbieraniu "i włączeniu poczty wyskakuje komunikat
[img]C:\Documents%20and%20Settings\Łukasz\Pulpit[/img]
[img]C:\Documents%20and%20Settings\Łukasz\Pulpit[/img]
- Jaco
Ja napisałem aby odznaczyć.Ty piszesz po zaznaczeniu. Spójrz na zrzut ekranowy jak powinno być. Zrób jakiś zrzut z ekranu bo to co wstawiłaś niczego nie przedstawia.Miał to być obrazek. stosuje się do obrazków.Tylko nie cały ekran tylko komunikat.Jeśli cały ekran to miniaturę.
-
siedze w pracy i to tak wszystko między czasie-sorki
a komunikat to
po zaznaczeniu "Próbuj zlokalizować serwer w bieżącym połączeniu" wszystko jest oki lecz po zaznaczeni "Rozłącz i wybierz numer"Mob Time Mobile" wyskakuje
zaznaczeniu "POŁĄCZ"internet się wyłącza,co zrobić żeby te komunikaty nie wyskakiwały a reszta była oki[/img]
a komunikat to

po zaznaczeniu "Próbuj zlokalizować serwer w bieżącym połączeniu" wszystko jest oki lecz po zaznaczeni "Rozłącz i wybierz numer"Mob Time Mobile" wyskakuje

Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 09:43 przez mazizocha, łącznie zmieniany 2 razy.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Proponuję zmienić program pocztowy... Używam przeglądarki Opera która jest zsynchronizowana z programem pocztowym. Z chwilą otwarcia przeglądarki i wciśnięcia "ctr + h" minimalizuje się do traya czyli jest zawsze online. Wszelka poczta (oczywiście po skonfigurowaniu) ładuje się informując że została dostarczona. Można włączyć powiadomienie dźwiękowe. W ogóle Opera jako przeglądarka jest znacznie szybsza od ostatniej wersji IE i bardziej funkcjonalna. Wszelkie kontakty można zaimportować z outlooka i IE. Polecam!
- Jaco
Dlaczego.? Nie jest aż taki zły.Trzeba go tylko dobrze poznać.Trochę dziwne te okna bo nie miałem nigdy przyjemności aby u mnie się pokazywały.Ustaw w programie pocztowym aby program pocztowy korzystał wspólnie z połączenia z internetem co IE, jeśli masz inaczej.Na moim zrzucie masz to pokazane kliknij zmień jeśli jest inaczej.mar_kow pisze:...Proponuję zmienić program pocztowy...