Problem z konfiguracją routera

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
darren
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracją routera

Post autor: darren »

Witam,
Czy ktoś może pomóc w konfiguracji routera Pentagram Cerberus P 6367?
Otóż sytuacja wygląda następująco:
Dokonałem wstępnej konfiguracji zgodnie z instrukcją, czyli najpierw wybrałem ustawienie routera 3G Router, podłączyłem router do komputera za pomocą kabla sieciowego, wszedłem na stronę konfiguracyjną routera, po kolei przeszedłem kolejne etapy, router się zrestartował, zapaliła się lampka 3G, ale po podłączeniu modemu Huawei E398 i tak nie ma połączenia z internetem.
Czy problemem może być to, że internet mobilny jest z T-Mobile, a modem z Cyfrowego Polsatu? Dokonałem już nawet upgrad'u, aby wykrywał modem Huawei E398, ale to i tak nic nie daje. Wyłączyłem nawet PIN na karcie SIM i nic z tego.
W ustawieniach wpisałem:
APN: erainternet
PIN: puste pole
Dial: *99# oraz *99***1#
Advanced PPP:
user: erainternet
password: erainternet

Czy mam jeszcze zmienić jakieś dane lub jeszcze coś dopisać? W ustawieniach sieciowych ustawłem opcję automatycznego pozyskiwania IP oraz DNS, no i znowu nic. Normalnie już brak mi pomysłów. Pisałem do firmy Pentagram o podanie dokładnego opisu konfiguracyjnego i do tej pory cisza.
Jeśli to możliwe proszę o dokładne opisanie opcji konfiguracyjnej.
Ostatnio zmieniony 2013-02-27, 21:18 przez darren, łącznie zmieniany 1 raz.
rinkazki

Re: Problem z konfiguracją routera

Post autor: rinkazki »

nie powinno być przypadkiem
APN: internet
DIAL *99#
user PUSTE ZOSTAWIĆ
password PUSTE ZOSTAWIĆ

?
ODPOWIEDZ