ZTE MF669 nie działa w Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF669 nie działa w Aero2
Witam,
Mam problem z tym modemem, aby łączył się z siecią Aero. Modem działał w innym miejscu (wieś) po przyjeździe do miasta (Poznań) nie działa. Pali się dioda niebieska chyba cały czas. Jest to modem Plusa. Poza tym jak gdyby nie chciał zapamietać operatora, gdy się wyszuka w ustawieniach i zapisze. Czasem, gdy działał w tej pierwszej lokalizacji (wieś) za którymś razem nie chciał się połączyć, musiałem wtedy wyszukać dostęonych operatorow i znów wybrać Aero2. Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam
Mam problem z tym modemem, aby łączył się z siecią Aero. Modem działał w innym miejscu (wieś) po przyjeździe do miasta (Poznań) nie działa. Pali się dioda niebieska chyba cały czas. Jest to modem Plusa. Poza tym jak gdyby nie chciał zapamietać operatora, gdy się wyszuka w ustawieniach i zapisze. Czasem, gdy działał w tej pierwszej lokalizacji (wieś) za którymś razem nie chciał się połączyć, musiałem wtedy wyszukać dostęonych operatorow i znów wybrać Aero2. Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: ZTE MF669 nie działa w Aero2
A w innym miejscu z Poznaniu?
To wygląda jak klasyczny problem z UMTS 900 słabszy od 2100 i modem sobie nie radzi. A wymusić UMTS 900 się w ZTE nie da.
To wygląda jak klasyczny problem z UMTS 900 słabszy od 2100 i modem sobie nie radzi. A wymusić UMTS 900 się w ZTE nie da.
-
W Poznaniu sprawdzałem w obrębie mieszkania i w jednym pomieszczeniu nie znajduje wcale operatora Aero, natomiast w innym tak ale i tak to nic nie zmienia. Jest komunikat, że połączony i może mija 1 s i komunikat rozłączony??
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja pytałem o kompletnie inną lokalizację - np. kawiarnię 3km dalej.
-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli tak jest, to może pomóc antena zewnętrzna typowo na pasmo 900 MHz,jakubd pisze:To wygląda jak klasyczny problem z UMTS 900 słabszy od 2100 i modem sobie nie radzi. A wymusić UMTS 900 się w ZTE nie da.
jeżeli jeszcze dalej będzie problem to w tor antenowy należy wstawić filtr dolnoprzpustowy na częstotliwość 1 GHz.
Rafał
-
Dziękuję bardzo za pomoc. Gdzie można kupić taką antenę mobilną do tego modemu?
-
- Stały użytkownik forum
mogę Ci odsprzedać w dobrej cenie ant. z dipola atk-20 lub atk-10.(nowe robiłem na nich tylko pomiary)
Rafał