Internet bezprzewodowy z radiówki.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet bezprzewodowy z radiówki.
Witam!
Mam taką oto bezprzewodowa karte sieciowa, do której zamiast antenki podłączona jest antena kierunkowa, która wyłapuje mój sygnał radiowy.
W związku z tym mam pytanie... Czego potrzebuję aby utworzyć domową sieć bezprzewodową ?
Mam taką oto bezprzewodowa karte sieciowa, do której zamiast antenki podłączona jest antena kierunkowa, która wyłapuje mój sygnał radiowy.
W związku z tym mam pytanie... Czego potrzebuję aby utworzyć domową sieć bezprzewodową ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Internet bezprzewodowy z radiówki.
Tę przygodę zacznij od
Szukaj tematów na forum jest tyle wątków poświęconych dzieleniu łącza że czy ty będziesz miał taką czy inna kartę sieciową temat jest ten sam. W FAQ jest temat poświęcony dzieleniu łącza i od tego należy zacząć.

-
czy do access pointa albo do routera mogę podłączyć antenę (końcówka gwintowa)?
- Jaco
Tak.sharky111 pisze:czy do access pointa albo do routera mogę podłączyć antenę (końcówka gwintowa)?
-
czyli potrzebuję routera/access pointa z dwoma antenkami? Jedną antenkę sie odkręca i wkręca kabel od anteny odbierającej sygnał, a druga będzie rozsyłała internet?
PS. jestem zielony w tych sprawach.
PS. jestem zielony w tych sprawach.
- Jaco
No widzisz.Zaczynasz myśleć.To dobrze.sharky111 pisze:czyli potrzebuję routera/access pointa z dwoma antenkami? Jedną antenkę sie odkręca i wkręca kabel od anteny odbierającej sygnał, a druga będzie rozsyłała internet?
To ty napisałeśsharky111 pisze:PS. jestem zielony w tych sprawach.

-
czyli potrzebuję tylko jeden router/access point z dwoma antenkami do którego podłączam antenę i internet jest w całym domu ?
- Jaco
Tak .Zapoznaj się dokładnie z tym wątkiem i jego odnośnikami bo chyba tam w ogóle nie zaglądałeś. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19009#19009
-
Czy router : http://proline.pl/shop.php?prodid=PENTAGRAM+CERBERUS może być?? czy potrzebuje coś jeszcze więcej