Router zjada tranfser?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Router zjada tranfser?
Witam. Piszę ponieważ chciałabym się zapytać, czy normalnym zjawiskiem jest "zjadanie" transferu przez sam router MR3420. Mam Play online na kartę. Pojechałam do szpitala na 10 dni i nie wyłączałam routera z wpiętym modemem Huawei E353 (swoją drogą wyłaczanie go codziennie byłoby dosyć uciążliwe, gdyż stoi na strychu). Jak wyjeżdżałam, miałam prawie 10 GB transferu, jak wróciłam i podłączyłam laptopa - szok - zostało nieco ponad 700 MB.
W routerze mam ustawione hasło znane tylko mi, z laptopa też nikt nie korzystał. Czy ktoś wie, co się mogło stać i jak temu zaradzić?
W routerze mam ustawione hasło znane tylko mi, z laptopa też nikt nie korzystał. Czy ktoś wie, co się mogło stać i jak temu zaradzić?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router zjada tranfser?
10 GB w ciagu 10 dni to duzo za duzo - albo masz zle skonfigurowany router, albo ktos znalazl dziure.
W jaki sposob zabezpieczasz (WAP/WEP)?
Masz zdeaktywowane wznawianie polaczenia?
W jaki sposob zabezpieczasz (WAP/WEP)?
Masz zdeaktywowane wznawianie polaczenia?
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Pokaż jeszcze Wireless security
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
http://img33.imageshack.us/img33/3788/16923315.png
Zalacz "conect on demand", "idle" ustaw na 5 minut. Sporawdz w liscie DHCP jaki uzadzenia sa podlaczone do netu.
Zalacz "conect on demand", "idle" ustaw na 5 minut. Sporawdz w liscie DHCP jaki uzadzenia sa podlaczone do netu.
Nie pomagam na PW.
key, co daje connect on demand? jeśli np korzystam z Aero2 to nie będzie mi wtedy łączyło automatycznie po godzinie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Rozlacza przy idle i samoczynie wznawia transfer gdy wychodzi polaczenie w kierunku internetu.rinkazki pisze:co daje connect on demand?
To zalaczasz na twardo. On demand uzywa sie, gdy nie chcesz zeby router sam ciagle budowal i sprawdzal polaczenie.rinkazki pisze:jeśli np korzystam z Aero2
Nie pomagam na PW.
key, a istnieje możliwość takiego zaprogramowania routera, żeby sam wykrywał i jak wkładam kartę z PLAY to żeby było "on demand" a zaś przy Aero2 stale utrzymywał połączenie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Teoretycznie wystarczy jakis maly skrypt, ale to nie na tym sofcie i na tym routerze.
Nie pomagam na PW.