naliczanie transferu w Plusie poprzez LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kmy
Mistrz bezprzewodowy

naliczanie transferu w Plusie poprzez LTE

Post autor: kmy »

pamiętam, że z rok temu był problem w naliczaniu transferu przy zmianie z LTE na UMTS i odwrotnie, oraz z naliczaniem w godz. 00:00 do 09:00 ( bez limitu w tych godzinach)

Czy Plus już rozwiązał ten problem i działa to poprawnie, tzn, jak mam w umowie, że bez limitu od 00:00 do 12:00 to nie nalicza, nawet poprzez LTE?
SierraWireless
Użytkownik forum

Re: naliczanie transferu w Plusie poprzez LTE

Post autor: SierraWireless »

problem chyba rozwiazany, tyle ze LTE z iPlusopobieraczem, byl wprowadzony rok temu do oferty iPlus przez pomylke. po okolo 2 miesiacach, w maju zmienili oferte, i LTE bylo juz bez iPlusopobieracza (i tak jest do dzisiaj). ale kto w tym czasie zmienil sobie abo na LTE + iPlusopobieracz ten moze sie cieszyc najlepsza oferta mobilengo internetu jaka kiedykolwiek byla dostepna w Polsce.

oczywiscie, sam nie sprawdzisz ile ci zostalo limitu (poza czasem iPlusopobieracza), ale wewnetrzny super tajny system iPlusa doskonale to monitoruje i wie kiedy przekorczyles podstawowy limit, a kiedy nie.
czy ten super tajny monitoring dziala poprawnie, a nie "kreatywnie" to juz inna sprawa.
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Re: naliczanie transferu w Plusie poprzez LTE

Post autor: kmy »

no ja własnie mam taką umowę jeszcze do stycznia przyszłego roku modem E398 + karta USIM z LTE, + Iplusobobieracz , do 09:00 w abonamencie i +10 zł do 12:00
aktualnie dopłacam te 10 zł i mam do 12:00, na pasmie UMTS2100 to działa, ale wczoraj przełączyłem na LTE, w końcu uruchomili nadajnik z którego mogę korzystać, i taka wątpliwość mi się zrodziła.

Za pewne nadal nie działają SMS w LTE, no i zauważyłem, że działa też VPN, na UMTS łączyłem się bez problemu z siecią w pracy, a wczoraj nie uzyskałem połączenia, nie przechodzi autoryzacja. Ktoś może to także potwierdzić?
ODPOWIEDZ