ZTE MF60 WYŁĄCZA SIĘ ! PLUS

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
radzio_94
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF60 WYŁĄCZA SIĘ ! PLUS

Post autor: radzio_94 »

Mam taki problem,a mianowicie mój router w/w czasami się wyłącza.Mam go podłączone portem USB do komputera,więc z Wifi nie ma to nic wspólnego.Po prostu jakby gubił sieć i potem łączy się około 30 sek do sieci. Czy miał już ktoś kiedyś taki problem i czy go rozwiązał?Może to przez to,że na drugim kompie korzystamy z wifi czy nie ma to nic do rzeczy?Wkurzające jest to jak coś robię i zazwyczaj po godzinie lub troszkę dłużej nie ma internetu...
radzio_94

Re: ZTE MF60 WYŁĄCZA SIĘ ! PLUS

CZY pomoże ktoś bo ten problem ostatnio się nasilił;/Czy może to być spowodowane "obciążeniem" sieci?Czy po prostu sprzęt jest wadliwy i powinienem go zanieść?Jak myślicie?PROSZĘ O POMOC !
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Sam wyłączanie się MF60 (także innych mobilnych routerów) jest dość powszechnym zjawiskiem i wynika zwykle z ochrony baterii przed przegrzaniem. Sam MF60 także nie jest super stabilnym urządzeniem i po prostu potrafi się czasem wyłączyć - sprawdza się przy pracy mobilnej, jednak przy pracy ciągłej zdarzają problemy.
radzio_94

Ale czasami potrafi się wyłączyć 5 razy w przeciągu 10 minut kiedy rozmawiam na skypie i przeglądam strony a sam router jakoś gorący nie jest.Czy może to być spowodowane słabym napięciem w USB?Może podłączyć router do prądu i połączyć się za pomocą adaptora WiFI ?
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Jeżeli ma baterię, to nie ma prawa się wyłączyć, jeżeli bateria jest naładowana. Możliwe, że router jest uszkodzony.
radzio_94

To jest bardzo dziwne.Teraz to zauważyłem,że wyłącza mi się jakby była "przeciążona sieć", bo router wyłącza się i włącza automatycznie kiedy np gadam na skypie i przeglądam allegro.Nie wiem co zrobić z tym fantem.Czy po prostu jeśli rozmawiam na skypie nie siedzieć na allegro?Tylko, że jeszcze jakieś 2 tyg temu nie miałem AŻ takich problemów wyłączał się czasami,ale to były sporadyczny wypadki,ale teraz zdarza się to notorycznie.Więc doradźcie mi czy mam iść zanieść ten sprzęt do Plusa czy dalej się z nim męczyć?
Mediana

Post autor: Mediana »

Mam MF 60 (Iplus) od dwóch miesięcy, chodzi bardzo dobrze, zasięg samej sieci co najmniej przyzwoity.
Czułość urządzenia niezła.
Czas prac na baterii ok. 5 -7 godzin, ale to zależy od bardzo wielu czynników.
Czasem pracuje na nim 5 urządzeń i jest O.K.

Pozdr.
M...
ODPOWIEDZ