Witam, na poczatku odpowiem wszystkim ktorzy beda chcieli napisac abym uzyl wyszukiwarki, a wiec: na blueconnect przekorczylem limit i zanim cokolwiek mi sie wczyta to bede czekal 1000lat a zalezy mi na czasie, wiec wole zalozyc nowy temat.
Sprawa wyglada tak - dzis odebralem nowy modem huawei e3131 i nowa karte w play. Wczesniej na starej karcie w play mialem e156g i wszystko ladnie chodzilo, zreszta nawet ktos mi kiedys tu polecil ten e3131 i twierdzil ze bedzie elegancko latac wszystko, zreszta 'specjalisty' z play tak samo mowili.
Do rzeczy - zainstalowalem modem na moim komputerze (win xp, sp2) wszystko ladnie lecialo czyli wykrywanie urzadzenia oraz jego podlaczanie, i dalej nic... wciaz brak zasiegu, a gdy sie lacze to pisze 'zarejestruj sie w sieci przed proba polaczenia'. reczne wykrywanie sieci w menadzerze play i laczenie sie rowniez nie pomaga.
Jakies porady? moze poprzez program top netinfo cos pomajstrowac? zdziwilo mnie bardzo ze ten modem zaliczony jest do 'siec LAN lub szybki internet' a nie do polaczen telefonicznych jak np moj dawny play w e156g lub blueconnect ktory mam na tym komputerze.
jesli chodzi o stacje bts to mam u siebie w miejscowosci (Jonkowo) dosc dobra. niestety nie dam rady podac szczegolow poniewaz mapki kolejne 1000lat czekania zanim sie wczytaja
czyzby wymiana sim?
z gory dziekuje za analize problemu
swiezy modem e3131 z nowa karta play-nie ma zasiegu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: swiezy modem e3131 z nowa karta play-nie ma zasiegu
Jak modem widnieje jako karta sieciowa to możesz mieć modem Hilink. Ma on własny interfejs do konfiguracji połączenia przez wyszukiwarkę www. Resztę znajdziesz w internecie o Hilinkach.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Masz tego E156g? spróbuj i zobacz, czy ciągle działa.
Zastosuj starą zasadę - odinstaluj wszystkie inne sterowniki i oprogramowanie do modemów i zainstaluj ponownie E3131.
Kolejna sprawa - czy karta z Play jest już aktywna? Loguje się do sieci w jakimkolwiek urządzeniu?
Zastosuj starą zasadę - odinstaluj wszystkie inne sterowniki i oprogramowanie do modemów i zainstaluj ponownie E3131.
Kolejna sprawa - czy karta z Play jest już aktywna? Loguje się do sieci w jakimkolwiek urządzeniu?
-
- Początkujący użytkownik forum
ostatnio mialem chwilowo moj poprzedni modem, czyli 156 i wszystko chodzilo. oczywiscie wszystko odinstalowane, i poczyszczone po poprzednim modemie w play. Co do aktywnosci karty to nawet o tym nie pomyslalem, na jednym telefonie wyswietla sie 'brak uslug', za jakis czas sprawdze na nastepnym telefonie. Czy da sie ta aktywnosc sprawdzic w inny sposob na szybko, procz wlozenie do telefonu?
co do HiLinka, tez pierwsze slysze. jak moge to sprawdzic czy modem jest w tej wersji? pisalem przeciez ze mam po limicie w blueconnect wiec wczytanie jakiejkolwiek strony to 1000 lat czekania
[ Dodano: 2013-03-09, 21:51 ]
Co do aktywnosci karty dopatrzylem sie ze w ciagu 48godzin zostanie aktywowana. A wiec czekamy. Jednak wciaz mnie dziwi zaliczenie modemu do 'siec LAN lub szybki internet'. Mam nadzieje ze to u kazdego tak jest jednak
co do HiLinka, tez pierwsze slysze. jak moge to sprawdzic czy modem jest w tej wersji? pisalem przeciez ze mam po limicie w blueconnect wiec wczytanie jakiejkolwiek strony to 1000 lat czekania
[ Dodano: 2013-03-09, 21:51 ]
Co do aktywnosci karty dopatrzylem sie ze w ciagu 48godzin zostanie aktywowana. A wiec czekamy. Jednak wciaz mnie dziwi zaliczenie modemu do 'siec LAN lub szybki internet'. Mam nadzieje ze to u kazdego tak jest jednak
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Nowoczesne modemy 3G działają w trybie RAS (zwykłego modemu) lub NDIS (karty sieciowej - ten jest zwykle domyślny) i to jest normalne.