Android i HTC Desire Z - aktualizacja systemu
Moderator: Moderatorzy
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Android i HTC Desire Z - aktualizacja systemu
Mam pytanie odnośnie androida.
Jeżeli kupię HTC Desire Z i będzie w nim jakiś stary antek, to czy będę mógł go zaktualizować do najnowszej wersji bez problemu? Pytam, bo ogólnie nie miałem nigdy antka, od 3 lat mam N900 a w nim jest sofcik chyba najlepszy, liczę że coś się ukaże podobnego do meego lub maemo i nie będę musiał kupować fona z antkiem.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2013-03-10, 21:12 ]
Zmiana tematu na bardziej wymowny.
Jeżeli kupię HTC Desire Z i będzie w nim jakiś stary antek, to czy będę mógł go zaktualizować do najnowszej wersji bez problemu? Pytam, bo ogólnie nie miałem nigdy antka, od 3 lat mam N900 a w nim jest sofcik chyba najlepszy, liczę że coś się ukaże podobnego do meego lub maemo i nie będę musiał kupować fona z antkiem.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2013-03-10, 21:12 ]
Zmiana tematu na bardziej wymowny.
Ostatnio zmieniony 2013-03-10, 21:12 przez adziu82, łącznie zmieniany 1 raz.
- PC174
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Android i HTC Desire Z - aktualizacja systemu
Ten HTC to trochę zabytek... Nie obsługuje UMTS900. Najnowszy oficjalny Android na niego to wersja 2.3.3. Co do Nokii to ich wybór padł na Windows Phone i raczej wątpię, żebyś mógł się doczekać czegoś z Maemo, a o MeeGo nawet nie wspomnę...
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Fon wiem, że już ma swoje lata, ale nie ma nic ciekawego z fizyczną klawiaturą qwerty. A co do maemo, czy meego to będzie kontynuacja, Jolla to kontynuuje, osoby które odeszły od nokii sami coś robią.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tylko na fizyczne efekty pewnie poczekamy parę lat...adziu82 pisze:Jolla to kontynuuje, osoby które odeszły od nokii sami coś robią.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Może i masz rację, ludzie nie chcą mieć fizycznej klawiatury qwerty, dla mnie to jest wygoda i nie chcę mieć nic innego. Dlatego, jak będę zmieniał n900 to albo Motorola Milestone,albo HTC Desire Z. Nic nie ma ciekawego.
-
- Stały użytkownik forum
Na stockowym romie zaktualizujesz max do 2.3.3,ale jeśli zrootujesz DZ-tkę,to wtedy masz bardzo duży wybór custom romów z sense lub bez,a w tej chwili możesz wgrać sobie rom z wersją androida max 4.0.4 z sense lub 4.2.2 bez.Jeżeli kupię HTC Desire Z i będzie w nim jakiś stary antek, to czy będę mógł go zaktualizować do najnowszej wersji bez problemu?
Telefon ma już swoje lata,ale śmiga praktycznie na każdym romie bez problemów.Wiem bo mam DZ-ke.
A właśnie,że obsługuje.Nie obsługuje UMTS900
Polecam.

P.S.
Tu masz wszystko na temat rootowania i wgrywania rom-ów,jak i również rom-y do HTC Desire Z
http://forum.android.com.pl/f244/
Pozdrawiam.