Wl5460AP w trybie uniwersal repeater

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
k750i
Stały użytkownik forum

Wl5460AP w trybie uniwersal repeater

Post autor: k750i »

Witam!
Panowie potrzebuję małej porady. Potrzebuję rozszerzyć zasięg wifi w domu aby podłączyć smart tv.
Aktualnie internet odbieram radiowo od sąsiada (neostrada 4mb na tp linku takim za 150zł nie pamiętam modelu) na balkonie ma założoną zewnętrzną antenę. Odległość ok. 50m.
Najlepszy sygnał mam w sypialni. Laptop pokazuje 3 kreski, sygnał stabilny internet chodzi bardzo fajnie.
W miejscu gdzie jest telewizor na laptopie są 2 kreski i rozłącza mi internet.
Poszukałem sobie po forum troszeczkę i załatwiłem sobie WNAP-1260 ale niestety sygnał nie zmienił się znacząco. Poszukałem Jeszcze troszkę i wg. opinii najlepszym routerem z trybem repeater jest Ovislink Airlive WL5460Ap. i takiego też sobie sprawiłem.
Ustawiłem w trybie Universal Repeater w sypialni. ale sygnał nadal się nie zmienił. nadal 2 kreski. To jest domek jednorodzinny nowy, scianki działowe z cegły "dziurawki" to wydaje mi się coś niemożliwe gdyż widziałem ten router w akcji i wiem ze sygnał spokojnie przechodzi przez 2stropy w starym poniemieckim budynku. Czy dobry sprzęt wybrałem do tego typu połączenia?
Dzisiaj wrócę z pracy to jeszcze będę walczył z ustawieniami i będę mógł jakieś screny pokazać z konfiguracji.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Wl5460AP w trybie uniwersal repeater

Post autor: wojteks »

k750i pisze:odbieram radiowo od sąsiada (neostrada
Neostrady nie dzielimy poza lokal, temat zamykam.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany