Modem wykrywany jest w menadżerze urządzeń, porty też są. Modem jest widoczny zarówno w mobile partner jak i Top_netinfo.
No i na tym jego działanie się kończy, w Mobile Partner nie rejestruje go w sieci (albo raczej ciągle rejestruje i zarejestrować nie może), ręcznie nie wykrywa żadnych sieci.
Natomiast w Top_net info modem niby widzi bo można mu wysłać komendy, porty są widoczne. Natomiast w zakładce połączenie Nazwa połączenia dialup "internet orange" Modem "Błąd! Nie znaleziono w systemie modemu" przy próbie połączenia wyskakuje "Błąd Dial-up 711. RasMan initialization failure. Check the event log."
Żeby było ciekawiej też mam Win7 x64 sprawdzałem na swoim i po odinstalowaniu to ponownym zainstalowaniu sterowników zaczęło u mnie działać, niestety po moim licznym kombinowaniu i na moim komputerze już nie działa, w Mobile Partner nie rejestruje w sieci, a w TopNetinfo wyskakuje błąd karty sim itp, ale u mnie przynajmniej ten modem jest w ogóle widoczny tam gdzie u niej pisze "Błąd! Nie znaleziono w systemie modemu". Tak czy siak nie działa, kombinowałem w rejestrze i włączaniu usług i nic (tylko u siebie zepsułem przez to).
Jak macie jakieś pomysły to proszę o pomoc, internet jest używany jako domowy bo mieszka poza miastem, no i niestety umowe na neta ma, płaci a połączyć się nie może. Dodam że laptop sprowadzany ze Stanów, ale chyba to nie powinno mieć większego wpływu.
Z góry dziękuje za pomoc.