Pewien problem z modemem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pewien problem z modemem.
Witam. Jestem posiadaczem modemu Huawei E353 z kartą od t-mobila. Modem jest w pełni sprawny i nie mam do niego zastrzeżeń. Ostatnio zakupiłem tablet MyTab 10 Dual Core. Zainteresował mnie, gdyż był w przyzwoitej cenie i miał możliwość podłączenia modemu 3G. Chcąc go zainstalować, przeczytałem instrukcję. Sprawdziłem, że jest na liście modemów obsługiwanych, wyłączyłem weryfikację PIN, podłączyłem go, wybrałem APN erainternet i włączyłem przesył danych przez 3G. Jednak dostępu do internetu nie było. Nie zauważyłem, że w instrukcji pisze, iż trzeba usnąć opcję pamięci masowej z modemu. Faktycznie, po podłączeniu pokazał mi się komunikat podłączono kartę SD, chociaż miejsce na kartę jest, było ono puste. Problem polega na tym, iż nie za bardzo wiem, jak zabrać się za usunięcie pamięci masowej z modemu. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. System operacyjny to Android 4.1
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pewien problem z modemem.
Komendą AT, e353 to starszy modem więc powinna wystarczyć komenda AT^U2DIAG=0 ale jeszcze o niej poczytaj na forum.demo438 pisze:jak zabrać się za usunięcie pamięci masowej z modemu.
Nie pomagam na PW!
-
Ale gdzie tą komendę mam wpisać? W jakimś programie? Top net info być może?
-
- Stały użytkownik forum
W Top netinfo ale poczytaj jeszcze żeby nie zepsuć modemu.demo438 pisze:Ale gdzie tą komendę mam wpisać?
-
Poczytałem trochę na ten temat i ściągnąłem topnetinfo. Chciałem zrobić to tak jak jest tu pokazane http://forum.android.com.pl/f515/lark-f ... dex34.html, ale pojawia się komunikat "Nie udało się otworzyć portu" Za bardzo nie wiem, co mam teraz zrobić
-
Wszystko jest ok, po za tym, gdy wpisuję właściwą komendę pojawia sie
Polecenie:
AT^U2DIAG=0
Odpowiedź:
AT^U2DIAG=0
ERROR
Informacja:
Linie w których znajduje się znak "^" mogą nie być odpowiedzią na wysłaną komendę AT a dodatkową informacją wysłaną przez modem.
-----------------------------
A zamiast ERROR powinno być OK
Za bardzo nie wiem jak sobie z tym poradzić
Polecenie:
AT^U2DIAG=0
Odpowiedź:
AT^U2DIAG=0
ERROR
Informacja:
Linie w których znajduje się znak "^" mogą nie być odpowiedzią na wysłaną komendę AT a dodatkową informacją wysłaną przez modem.
-----------------------------
A zamiast ERROR powinno być OK

- wojteks
- *** Administrator ***
Jest też druga komenda AT uzywana do tego samego celu ale w innych modemach.demo438 pisze:ERROR
Poczytaj http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=430850#430850
Nie pomagam na PW!