Witam, modem posiadam już jakiś czas, najpierw pracował z siecią play, potem zmieniałem firmware do sieci Aero2. Niestety zmuszony zostałem do ponownego przejścia do sieci Play, ponieważ zablokowałem kartę SIM z Aero. Nie wiem czemu się tak dzieje, ale nie mogę się teraz połączyć z siecią Play, podczas wyboru operatora poprzez przeglądarkę (192.168.1.1) jest tylko sieć aero i pozostałej wielkiej trójki.
Teraz najlepiej by było chyba z powrotem wgrać brandowany soft z sieci Play, ale nigdzie nie mogę go dostać. Podrzuci ktoś linkiem?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-03-11, 00:24 ]
Nikt nie zna odpowiedzi na mój problem?
Huawei E5832 - potrzebuje oryginalny firmware od Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Huawei E5832 - potrzebuje oryginalny firmware od Play
To ciekawe co piszesz, ja mam modem E5830,bez simlocka i jak raz ustawiłem router WiFi w tym modemie oraz "standardowe" internet"; "internet" i *99# to jak zmieniam kartę SIM router działa. Nie próbowałem wprawdzie z kartą AERO ale działa z kartą Orange,Play, Era-teraz T-mobile więc sądzę, że i z Aero też będzie działać. Przecież to z jakiej sieci pobiera dane nie zależy od ustawień (jakichś specjalnych) a głównie od karty.Jeśli masz telefon bez simlocka i zmienisz kartę na innego operatora to też w telefonie nic nie ustawiasz a wszystko działa na zasadzie automatu. Sieć sama zgłasza, że jesteś do niej podłączony,to samo jest z modemem (chyba, że masz simlocka ale to inna bajka)
- wojteks
- *** Administrator ***
Musi być inny APN do BDI.wibi pisze:więc sądzę, że i z Aero też będzie działać
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Pytający chce korzystać z PLAYa a nie z AERO2 (BDI) i wcale mu się nie dziwię gdyż w miare dobry internet te parę groszy kosztuje.wojteks pisze:...
Musi być inny APN do BDI.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
I dostał odpowiedź, wystarczy zmienić apn, nie ma co przy firmware majstrować.wibi pisze:Pytający chce korzystać z PLAYa a nie z AERO2 (BDI)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!