Problemy z danymi pakietowymi

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zefir_93
Początkujący użytkownik forum

Problemy z danymi pakietowymi

Post autor: zefir_93 »

Na początek chciałem powiedzieć że przejrzałem forum i nigdzie nie moge odpowiedzi znaleźć.
Więc chodzi o to iż ściągnołem na telefon mini opere oraz gadu gadu i gdy mam uruchomić gadu lub opere jest zapytanie czy pozwalam na dostęp do sieci i wciskam ok po czym wyskakuje mi taki napis najpierw uaktywnij dane pakietowe.Ale normalnie internet mi działa mam nokie 5300 i jestem w tak taku i z góry mówie że żadne kody mi nie pomagają tylko wyskakuje błąd z danymi pakietowymi ale internet odziwo działa proszę o szybką odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 2007-08-08, 18:33 przez zefir_93, łącznie zmieniany 1 raz.
tu bylem
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problemy z danymi pakietowymi

Post autor: Jaco »

zefir_93 pisze:ale internet odziwo działa proszę o szybką odpowiedź.
Co do Opery to usuń ją z aplikacji i ściągnij sobie od nas z Forum na kompa i wgraj do fona. Znajdziesz ją w FAQ.Skoro ci net działa w fonie to nie powinno być już komplikacji.Pamiętaj że to są aplikacje na telefon z których korzysta tylko połączenie z netem.Net w komórze ci działa.Musisz coś mieć źle skonfigurowane lub nie pełną aplikację pobrałeś na fona.

Co do GG to tę aplikację udostępnia operator sieci i wszelkie problemy z nią należy jemu przedstawiać.
Awatar użytkownika
pablo
Stały użytkownik forum

Post autor: pablo »

U mnie na N6020 od chwili zakupu jest ta sama sytuacja, ale uważałem to za normalne zachowanie :|
Pozdrawiam.

Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

w nokiach musisz ustwić punkt dostępu, dotyczy to zarówno gg jadu gadu czy opery. Jak to zrobić znajdziesz w telefonie......jak również na forum.
E160 Play
zefir_93

a kto by mi dokladnie objasnil to albo po poprostu powiedzial jak uaktywnic dane pakietowe.

Ps.Aha Jaco nie masz racji z tym gg, poprostu jest coś nie tak z tymi danymi pakietowymi bo jak wchodze w internet i wyskakują różne rzeczy i che naprzykład zobaczyć pogode to też mi wyskakuje żeby uaktywnić dane pakietowe.
tu bylem
Awatar użytkownika
Jaco

Skonfiguruj sobie poprawnie telefon i nie będzie problemu.
Tu masz jak to zrobić : http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40545#40545
zefir_93 pisze: ale internet o dziwo działa
Raz piszesz że działa teraz że nie działa :shock:
zefir_93

Naczy się włączyć go mogę wyskakują te wszystkie rzeczy i jak je mam uruchomić to już wyskakuję to z danymi pakietowymi.
tu bylem
Awatar użytkownika
Jaco

Zadzwoń pod 9797 i wybierz 1 później wybierz 6 i później 2 i sprawdź czy masz aktywną usługę GPRS. Jeśli nie to ją włącz.
Mam Nokię 6230 i obie aplikacje i działają bezbłędnie na Tak-Tak.
Połączenie do GPRS musisz mieć skonfigurowane pod Tak-Taka .Podałem ci linka z forum gdzie możesz sobie otworzyć stronę na Era i sprawdzić razem z telefonem jak masz to poustawiane.Wybacz ale wersji obrazkowej tu nie będzie.
zefir_93

Ok dzieki jaco troche pokombinowałem w konfiguracji i juz mi dziala opera.
tu bylem
Awatar użytkownika
Jaco

Skoro Mini Opera działa to podobnie będzie z GG w komórce.Pytanie w obudwóch aplikacjach jest takie samo.Czy udostępnić połączenie . Podczas połączenia sprawdza jaką mamy konfigurację przeglądarki w fonie.
ODPOWIEDZ