Podłączenie anteny z Wi-Fi do modemu ?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
19Chomik91
Początkujący użytkownik forum

Podłączenie anteny z Wi-Fi do modemu ?

Post autor: 19Chomik91 »

Zastawiam się nad kupnem internetu LTE w cyfrowym polsacie z takim modemem: ZTE MF821;
Jakis czas temu kupilem sobie zestaw do Wi-Fi z taką anteną: Yagi 21dBi z kablem H155PE i złączem RP-SMA

Teraz moje pytanie, czy wyżej podana antena może w jakikolwiek sposób zostać połączona do modemu żeby zwiększyć jego zasięg ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Podłączenie anteny z Wi-Fi do modemu ?

Post autor: wojteks »

19Chomik91 pisze:zy wyżej podana antena może w jakikolwiek sposób zostać połączona do modemu żeby zwiększyć jego zasięg
Podłączyć się da ale ja bym nie ryzykował uszkodzenia modemu.
Nie pomagam na PW!
19Chomik91
Początkujący użytkownik forum

Post autor: 19Chomik91 »

A jeżeli jestem w zasiegu LTE wg mapy cyfrowego polsatu, to czy będąc na 3 pietrze w bloku moge uzyskac zasieg LTE, czy musze miec antene zewnetrzna ?
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

19Chomik91 pisze:A jeżeli jestem w zasiegu LTE wg mapy cyfrowego polsatu, to czy będąc na 3 pietrze w bloku moge uzyskac zasieg LTE, czy musze miec antene zewnetrzna ?
Nikt Ci na odległość nie powie czy wewnątrz będzie zasięg Trzeba to samemu sprawdzić bo mapa mapą a z zasięgiem w budynkach różnie jest
ODPOWIEDZ