Jak odblokować porty
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak odblokować porty
Witam mam ip wewnętrzne mój dostawca blokuje wszystkie porty na połączenie z zewnątrz nie ma szans żeby je odblokował wiec chciałbym sie doradzić czy można to obejść. Chce żeby można sie było do mnie dostać z każdego kompa wystarczył by jeden odblokowany port. Czytałem o różnych VPN tunelowaniu ale nie wiem za bardzo z czym to sie je i czy to pomoże.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jak odblokować porty
Porozmawiaj z dostawca. Innej opcji nie ma.gropol555 pisze:Chce żeby można sie było do mnie dostać z każdego kompa wystarczył by jeden odblokowany port.
Do tego potrzebujesz maszyne w "wolnym" internecie, na ktorym postawisz serwer. Albo klienta VPN na twoim routerze, ktory bedzie szukal komputera na zewnatrz i polaczy sie z nim, jak tylko go znajdzie (revers VPN).gropol555 pisze:Czytałem o różnych VPN tunelowaniu ale nie wiem za bardzo z czym to sie je i czy to pomoże.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Jak odblokować porty
Znalazłem taki program CyberGhost VPN który przydziela mi ip z ich serwera i wtedy na stronie http://www.canyouseeme.org/ pokazuje mi otwarty port czy w takim razie można już dostać się do mnie z zewnątrz czy się mylę i to nie zadziała?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*