Witam od pewnego czasu przeglądam forum i dowiaduję się wiele ciekawych rzeczy, jednak wracając do tematu. Posiadam Play online z modemem Huawei E353 i mieszkam ok. 2 km od nadajnika. W Top_netinfo mam max 40% zasięgu a moje pingi (na polskich serwerach) skaczą od 35-70 w HSPA+(UMTS 2100 [MHz]). To teraz zestaw pytań.
1. Czy jeżeli kupię odpowiednią antenę to ustabilizuje ping i jeżeli tak, to lepiej taką na dach czy wystarczy przenośna na biurko?
2. W programie Top_netinfo można bardziej lub mniej skonfigurować modem, tak by ping był stabilniejszy(oczywiście chodzi mi również o to by był jak najmniejszy) ?
3.Widziałem testy na YT modemów i niektóre wychodziły lepiej niektóre gorzej. Czy mój modem jest dobry ? W salonie mówili że jeden z lepszych.
Drugą sprawą jest Aero2. Mój ojciec postanowił zamówić kartę sim od Aero2 i chciałbym zapytać czy Areo łączy się na tych samych nadajnikach co Play i czy ten modem wymieniony wyżej będzie odpowiedni ?
Jeżeli napisałem to w złym dziale bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.
Jaka antena i modem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaka antena i modem
Ewentulanie.Steru pisze:Czy jeżeli kupię odpowiednią antenę to ustabilizuje ping
Jesli z biurka masz widoczny BTS, to moze wystarczy na biurko. Byle nie dookolny kijek do drapania plecow.Steru pisze:to lepiej taką na dach czy wystarczy przenośna na biurko?
Tak. Tak samo jak kolor wlosow kucharki ma wplyw na smak zupy.Steru pisze:W programie Top_netinfo można bardziej lub mniej skonfigurować modem, tak by ping był stabilniejszy
Najlepszy z wszystkich jakie posiadasz.Steru pisze:Czy mój modem jest dobry?
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak racja, to było głupie pytanie.Tak. Tak samo jak kolor wlosow kucharki ma wplyw na smak zupy.
To na pewno, ale jeżeli muszę kupić modem do aero, to mogę coś pozamieniać, o ile warto.Najlepszy z wszystkich jakie posiadasz.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
To są inne nadajniki Aero2 działa na UMTS 900 a Play w miastach na 2100 i na 900.