Przymierzam się do montażu kamer IP w domku letniskowym. Potrzebuje do tej operacji internetu, jak widzę w mojej lokalizacji:
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/53.739707,18.532197/z/15
wchodzi w rolę tylko Plus Gsm:
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/53.751111,18.674722/z/15
Będąc na miejscu kupiłem starter plusa, włożyłem kartę do komórki i testowałem. Z początku łapałem tylko EDGE, ale w niektórych miejscach zapałem 3G / HSPA, ale chodziło to tak - przez chwile dobrze, potem przerywało itp.
Ale idąc lasem ok 200-300m już HSPA łapało całkiem ok (bez zrywania)
Czy jak zamontuję antenę (jaką?) to jest szansa na dobre stabilne połączenie?
Czy jest szansa na internet mobilny w podanej lokalizacji?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Czy jest szansa na internet mobilny w podanej lokalizacji?
jeśli działka jest w m. Markocin, to jeśli nadaje już nadajnik Aero w m Skórcz, to masz duże szanse z antena ATK-20 na UMTS 900
-
- Początkujący użytkownik forum
A co ma nadajnik Aero do Plusa? Aero nie wchodzi w grę, bo jest za słabe
Rozumem, że jak łączyłem się z siecią plus z HSPA, to był to nadajnik (co podałem) w m. Smętowo Graniczne ponieważ tylko on pracuje na UMTS2100 tak?

Rozumem, że jak łączyłem się z siecią plus z HSPA, to był to nadajnik (co podałem) w m. Smętowo Graniczne ponieważ tylko on pracuje na UMTS2100 tak?
- wojteks
- *** Administrator ***
To że plus bierze internet od Aero2 (traktuje te stacje bazowe jak własne).gosebus pisze:A co ma nadajnik Aero do Plusa?
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
do sprawdzenia po CID i LAC w programie TopnetInfo, raczej wątpię, za daleko na UMTS2100 bez zewnętrznej anteny w lasachgosebus pisze:to był to nadajnik (co podałem) w m. Smętowo Graniczne
i nie tylko, Plus używa nadajników Aero2 tak samo jak swoich zarówno do internetu jak i połączeń głosowychwojteks pisze:plus bierze internet od Aero2
to, że choć jest Aero to Plus z niego korzysta i z twojego punktu widzenia to nawet nie wiesz z którym nadajnikiem jesteś połączony, identyfikacja sieci z nad. Aero jest PLUS, sieć macieżystagosebus pisze:A co ma nadajnik Aero do Plusa?