Problem z zasięgiem UMTS.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z zasięgiem UMTS.
Witam, Mam internet mobilny w t-mobile,mam problem z zasięgiem mianowicie zasięg edge jest na poziomie 97 %.Gdy przełączam na zasięg 3g wyskakuje ze jest UMTS ale 0 % sygnału. Czy dokupienie jakiejś anteny zewnętrznej coś tu może pomoc
-
Re: Problem z zasięgiem UMTS.
w jakiej odległości jest nadajnik ??
-
Jakieś 8-9 km w lini prostej
-
Antena załatwi sprawę , kup porządną np: http://allegro.pl/mocna-antena-do-zte-m ... 50197.html
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Zapytałeś go dokładnie, który to nadajnik, bo wg pozwoleń to w Tarnowie jest też UMTS 900 i wtedy trzeba inną antenę na pasmo 900Mhz
Najpierw trzeba mieć pewność z którym nadajnikiem się łączy modem-nawet na EDGE wg. top net info, a później dopiero kombinować z antena.
Ważne tez by było dowiedzieć się jaki on posiada modem-dokładny model.
Wg. mapki T-mobile w okolicy już działaUMTS 900 więc od tego trzeba zacząć zanim kupi antenę !
Najpierw trzeba mieć pewność z którym nadajnikiem się łączy modem-nawet na EDGE wg. top net info, a później dopiero kombinować z antena.
Ważne tez by było dowiedzieć się jaki on posiada modem-dokładny model.
Wg. mapki T-mobile w okolicy już działaUMTS 900 więc od tego trzeba zacząć zanim kupi antenę !
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Poproszę link do tej mapki.pogodabartek pisze:Wg. mapki T-mobile w okolicy już działaUMTS 900 więc od tego trzeba zacząć zanim kupi antenę !
- pogodabartek
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Gdzie tam pisze cokolwiek o U900 ?pogodabartek pisze:http://www.t-mobile.pl/pl...liwosci/postepy
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ręce opadają jak się widzi 15002900 post traktujący o działającym UMTS900 "bo pozwolenia są". Temat był dziesiątki razy wyjaśniany na forum, od 15002901 postu chyba zacznie się rozdawanie punktów

-
Co do UMTS900 W T-mobile ma być dopiero po skończeniu konsolidacji sieci w ramach współpracy z Orange(Networks)- obecnie już trwają testy UMTS900 w Gorzowie Wlkp. link: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=690 . Załączona mapa postępu prac uwidacznia jedynie gdzie już konsolidację zakończono(w tych rejonach dostępne jest HSPA-DC do 42Mb) na UMTS2100.
darekka
- pogodabartek
Dlatego pytałem o to jaki ma modem, bo jeśli by wykryło to by było wiadomo, że jest i działa, a z 8km jeśli nie ma przeszkód terenowych to można złapać UMTS 2100
Jak modem by nie złapał UMTS 900 to go po prostu niema.
Często jest w Plusie, że pozwolenia też nie ma a stacja nadaje i co Wy na to ?
Proponuje poczekać troszkę na zakończenie tej konsolidacji lub zmienić operatora.
Jak modem by nie złapał UMTS 900 to go po prostu niema.
Często jest w Plusie, że pozwolenia też nie ma a stacja nadaje i co Wy na to ?
Proponuje poczekać troszkę na zakończenie tej konsolidacji lub zmienić operatora.
-
Ja mam modem zte mf 60.
Dziś rano był u mnie kolega z modemem zte mf626 i u niego chodził UMTS co prawda miał 2 kreski zasięgu tylko ale był a na moim w ogóle niema zasięgu UMTS.
Dziś rano był u mnie kolega z modemem zte mf626 i u niego chodził UMTS co prawda miał 2 kreski zasięgu tylko ale był a na moim w ogóle niema zasięgu UMTS.
Ostatnio zmieniony 2013-04-18, 07:59 przez Dawid2256, łącznie zmieniany 1 raz.