Fizyczna likwidacja linii telefonicznej.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Fizyczna likwidacja linii telefonicznej.
Witam serdecznie forumowiczów, mam taki o to mały problem, gdyż potrzebuje zlikwidować linie telefoniczną, pierwotnie była to linia TP na nim tylko telefon domowy, później Dialog, a teraz Dialog jest na wypowiedzeniu i potrzebuje usunąć kabel przytwierdzony do mojego bloku, wiem że pozostali mieszkańcy nie mają zamiaru korzystać z telefonu stacjonarnego w żadnej sieci,co trzeba zrobić w takiej sytuacji, gdzieś się udać, zadzwonić, czy pismo wysłać bo w tym temacie zielony jestem, google
nie jest rozrzutne w pomocy na ten temat.

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Fizyczna likwidacja linii telefonicznej.
Bo nikt tego nie robi. Dziś nie potrzebujesz, jutro też a za 5 lat nagle się okaże że komuś będzie potrzebna linia, a wtedy będzie trzeba czekać pół roku na instalacje.
Jak Ci szpeci taki kabel, to wpuść go pod tynk albo przenieś gniazdko do piwnicy, cokolwiek, ale nigdy dobrowolnie bym nie usuwał instalacji przyłącza, tym bardziej gdy nie trzeba przecież za nie płacić.
Ale jeśli już się uprzesz, to raczej na forum tego nie załatwisz, tylko u operatora i raczej do nich się musisz zwrócić.
Jak Ci szpeci taki kabel, to wpuść go pod tynk albo przenieś gniazdko do piwnicy, cokolwiek, ale nigdy dobrowolnie bym nie usuwał instalacji przyłącza, tym bardziej gdy nie trzeba przecież za nie płacić.
Ale jeśli już się uprzesz, to raczej na forum tego nie załatwisz, tylko u operatora i raczej do nich się musisz zwrócić.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
fulo, jesteś właścicielem / zarządcą budynku ?
-
Z tego co wiem, u mnie na wsi to ludzie maja telefony domowe ale radiowo sa polaczeni, a przewod telefoniczny maja pod samymi oknami, wiec wydaje mi sie ze chyba odchodza powoli od kabla na rzecz radia. A mi <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> sie odwodzi za kilka lat bo to sa wieksze koszty niz posiadajac telefon komorkowy na karte. No coz pozostaje samemu kombinowac.
[ Dodano: 2013-04-14, 20:58 ]
To jest wspolnota mieszkaniowa bez zadnych zarzadcow
[ Dodano: 2013-04-14, 20:58 ]
To jest wspolnota mieszkaniowa bez zadnych zarzadcow
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ale procedury są identyczne.fulo pisze:To jest wspolnota mieszkaniowa bez zadnych zarzadcow
Trzeba zwołać walne zgromadzenie i podjąć uchwałę, z nią do operatora coby zabrał swoje zabawki z obiektu.
[ Dodano: 2013-04-14, 21:04 ]
Mądrzy ludzie tak robiąfulo pisze:wiec wydaje mi sie ze chyba odchodza powoli od kabla na rzecz radia.

-
Gdy montowali, to nikt nikogo o zdanie nie pytal, przyjechali, podlaczyli i juz. Moge conajwyzej to zapytac sie ich czy by chcieli usuniecia.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to próbuj bez papierkologii. Powodzenia życzę...
-
No i kabelka nie ma, obyło się bez wizyt u sąsiadów z jakimikolwiek petycjami, oświadczeniami. Napisałem pismo do TP i przyjechali i odłączyli kabel, mam teraz całkowity spokój z telefonami domowymi