Internet w Niemczech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Arucard
Użytkownik forum

Re: Internet w Niemczech

Post autor: Arucard »

Key wzielem ten z CP.. Dobry modem kupilem na teraz i na przyszlosc?

Nie wiem jak w Niemczech, ale Francja/Wlochy to trzeba bylo miec jakis Francuski/Wloski numer, ktorym sie rejestrowalo do MCDonalda, zeby korzystac z internetu. Jak jest w Niemcowni?
RSzwedu
Początkujący użytkownik forum

Internet Aldi Talk i modem ICON 225

Post autor: RSzwedu »

Witam serdecznie. Jestem teraz w Niemczech i kupiłem kartę Aldi Talk. Aktywowałem internet z limitem 5GB na 30 dni. Posiadam modem ICON 225 z blueconnecta. Bez simlocka.
Jest taki problem że na oryginalnym oprogramowaniu z Ery modem się łączył z netem. Zasięg dobry lub bardzo dobry(tak bynajmniej pokazywało), ale prędkość bardzo słabiutka oraz bardzo często zawieszało lub rozłączało modem.
W tej chwili zainstalowałem tylko sterowniki do modemu i łączę się przez Topnetinfo.
Połączenie jest. Często nie otwiera żadnych stron i trzeba wyciągnąć kilka razy modem z laptopa. W porównaniu do do oprogramowania Ery TNI pokazuje słabszy zasięg a co do prędkości to max 47KB/s tak jak poprzednio.
MOże coś zakłóca to moje połączenie tzn. jakiś program ?
Być może jakieś nie takie sterowniki bądź ustawienia.
W menedżerze urządzeń nie pokazuje ICONA 225 jako modem tylko jakiś Agere Systems AC"97 Modem
W kartach sieciowych Globe Trotter HSxPA
W portach również jest 2 krotnie.

Proszę o pomoc bo bez neta jak bez ręki.

PS
Jestem w miejscowości Leistadt obok Bad Dürkheim 67098
fifip

Post autor: fifip »

witam dolacze sie do tematu chociaz nie wiem czy tutaj no ale :) wiec tak nie dlugo wyjezdzam za granice dokladnie do niemiec na jakas wies i sprzydalo by sie miec internet a tam podobno nie ma wifi wiec zakupilem tablet no i z telefonu moge sb zrobic wlasna siec a dokladnie z samsunga galaxy ace a tablet to ACER Iconia B1 NT.L15EE.003 widze ze KapitanBomba jest obeznany w takich rzeczach wiec moze pomozecie ? jaki starter kupic do telefonu zeby to mialo rece i nogi ? i jaki bedzie koszt tego
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

fifip pisze:jaki starter kupic do telefonu zeby to mialo rece i nogi ?
Taki jaki bedzie mial zasieg.
fifip pisze:i jaki bedzie koszt tego
Miedzy 15 a 50€ miesiecznie.
Nie pomagam na PW.
fifip

Post autor: fifip »

czyli tak jak sobie to obmyslilem to bedzie dzialac ? :D tzn karta sim do telefonu robie siec i ciesze sie internetem na tablecie ?
Ostatnio zmieniony 2013-03-06, 08:33 przez fifip, łącznie zmieniany 1 raz.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Tak.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: LuKaSh »

Witajcie. Niedługo wybieram się do D, do pracy na 2 miesiące. Potrzebuje tam internetu. Będę w miejscowości:
https://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=roh ... CCsQ8gEwAA
Nie trzeba mi dużego limitu, znalazłem karty mobilka na alledrogo tylko nie wiem czy w tej miejscowości będzie zasięg E-Plus, chyba z tego operatora korzysta mobilka.

Jezeli możecie coś polecić to prosiłbym bardzo. Niedługo wyjazd i trzeba sie jakoś przygotować. :)
sierra885

Post autor: sierra885 »

Witam,
Może źle szukałem, ale nie znalazłem na forum informacji o internecie mobilnym z Cosmo mobile.
www.cosmo-mobile.com
Zasięg e-plus.
Pakiet 50GB (FLAT 50GB)/miesiąc w cenie 19,90E.
Ktoś korzystał?
Gdzieś jest haczyk?
LukasoN

Post autor: LukasoN »

Witam.

Posiadam kartę t-mobile i chciałbym się dowiedzieć jak wykupić przez sms internet.
Aktualnie mam słaby net i co 24h zabiera mi z konta 0,99euro. Bardzo mi się to nie opłaca więc chciałbym wykupić jakiś pakiet np 300/500 mb ;]
Dodam jeszcze gdy kupiłem starter miałem darmowy transfer 300mb i internet śmigał bardzo dobrze.

Szukałem na stronie tmobile.de jakiś pakietów ale nic -.- dziwi mnie to bo na holenderskiej stronie znalazłem ale te kody nie działają...

POMOCY :D
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Taryfy masz tutaj: https://www.t-mobile.de/xtradata
Wybor opcji na http://pass.telekom.de po polaczeniu przez karte na ktorej chcesz ustawic ocje.
Nie pomagam na PW.
LukasoN

No dobrze więc jestem zainteresowany taryfą Xtra Data Flat M
Wchodzę przez telefon na pass.telekom.de i wyskakuje mi tylko
Technischer Fehler... i dwa numery, 2202 i 0800 552-9494

Wybacz ale jestem niekumaty :facepalm:
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Dzwonisz na jeden z numerow i rozmawiasz z bok.
Nie pomagam na PW.
LukasoN

Taaa jak bym jeszcze umiał niemiecki :D
Nie ma innego sposobu ?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Poprosic kogos kto mowi po niemiecku zeby zadzwonil.
Nie pomagam na PW.
Aleksis
Użytkownik forum

Post autor: Aleksis »

LukasoN pisze:No dobrze więc jestem zainteresowany taryfą Xtra Data Flat M
Ta taryfa jest tylko na tydzień.
"Der Unterschied besteht in der Laufdauer der einzelnen Tarife: so handelt es sich bei Xtra Data Flat S um einen 24-stündigen Tarif, bei Xtra Data Flat M um einen 7-tägigen Tarif und bei Xtra Data Flat L um einen Monatstarif – sprich 30 Tage."
Źródło:
http://www.prepaid-flat.net/neue-xtra-d ... n-telekom/
Będziesz co tydzień płacił 10 € za internet? Ogólnie te taryfy w Telekomie to jakieś nieporozumienie: albo 2GB na miesiąc za 40 € z opcją doładowywania co tydzień, albo 500MB na miesiąc za 15€. Aha, i gdzieś jeszcze czytałam że tego nie można udostępniać do laptopa. Porażka normalnie.
Lepiej kup jakąś Mobilkę na allegro, nawet przysyłają na adres niemiecki jak ktoś chce. 3GB kosztują 15€ i do tego rozmowy do Polski tanie jak barszcz:
http://allegro.pl/listing/listing.php?d ... tegory-441
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

Aleksis pisze:Lepiej kup jakąś Mobilkę na allegro
Mój/a drogi/a :facepalm: , czemu nie polecasz swojego Aldika, przecież jest znacznie korzystnieszy :!: P.S. czemu leniwi, zadający pytania, nie czytają całego wątku a zwłaszcza wypowiedzi Mistrza keya :?:
Aleksis
Użytkownik forum

1. w Aldiku rozmowy do Polski są droższe niż w Mobilce
2. Aldika nie ma na allegro a zakup jego w Aldi bez znajomości niemieckiego oraz miejsca zamieszkania na terenie Niemiec jest co najmniej kłopotliwy
3. w Aldiku nie ma taryfy Allnet Option 400 minut do Polski za 14,90 € na miesiąc, a w Mobilce jest
4. starter w Aldiku kosztuje razem z modemem coś koło 50 € (znajomy mi mówił 3 dni temu) a Mobilka 45 zł w tym jest 10 € Guthaben, do tego jakiś szybki modem na allegro (jeśli ktoś modem potrzebuje)
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=modem+usb
załóżmy za 90 zł i wychodzi łącznie 34€ bez nerwów i gimnastykowania się jak to powiem oraz gdzie Aldika znajdę.

Ja mam Aldika i jestem zadowolona, zgadza się (kiedy kupowałam jeszcze były na allegro). Kartę SIM mam włożoną do Note 2 i udostępniam net do laptopa z którego teraz piszę. Wszystko działa super. Ale Mobilka jest na pewno dobrą alternatywą aczkolwiek ja numeru nie zamierzam zmieniać, dlatego zostanę przy Aldiku. Osobiście uważam że dwie najlepsze godne polecenia karty SIM dla Polaków to właśnie Aldi Talk oraz wspomniana Mobilka (bo w Lycamobile promocje się skończyły). O!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

@1 - kiepski argument dla kogos, kto szuka tylko internetu, zeby n.p. uzywac skype albo innego VOIP.
@2 - bajki opowiadasz. Aldi ma okolo 4500 filiali w niemczesch - trzeba sie starac zeby zadnej nie znalezc. Kartka z napisem "ein Telefon Starterset" zalatwia sprawe zakupu. Dodatkowo dochodzi 3000 filiali LIDL (Lidlmobile z podobnymi cenami), Tchibo, Edeka, Real, Rossmann, Müller i masa innych resellerow. Praktycznie wszedzie kupisz jakiegos SIM z podobna oferta jak Aldi.
@3 - patrz 1.
@4 - Opona Continental 205/35R17 kosztuje razem z BMW 7 89.000 €. A na alegro kupisz Debice za 100 PLN
Aleksis pisze:Osobiście uważam że dwie najlepsze godne polecenia karty SIM dla Polaków
A dla Szwedow, Rosjan, Bialo-Ukraincow?
Nie pomagam na PW.
Aleksis
Użytkownik forum

key pisze:Kartka z napisem "ein Telefon Starter-Set" zalatwia sprawe zakupu.
Zadadzą 100 pytań i pozamiatane. Już nie wspominając o tym że taką kartę SIM z Aldika trzeba zarejestrować (czy uaktywnić, nie wiem jak to się mówi) i podać adres na terenie Niemiec. Więc powiedzmy trochę przeszkód jest aczkolwiek dla chcącego nic trudnego - masz rację.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Aleksis pisze:Zadadzą 100 pytań i pozamiatane.
Ty chyba jeszcze nie kupowalas w Aldi. Tam obsluga zazwyczaj tylko po turecku gada.....
Nie pomagam na PW.
LukasoN

Faktycznie t mobil to jakas porazka. Jaką sieć polecacie?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Przeczytaj trzy ostatnie strony tego watku......
Nie pomagam na PW.
terragady

Post autor: terragady »

Hej,

kupiłem wczoraj sobie w Lidlu kartę prepaid - smarttarif. Dziś rano mi już ją aktywowali i mogę rozmawiać i smsować ale z internetem za żadne skarby nie mogę się połączyć. Próbowałem już różnych APNów i nic. Czy to znaczy że po prostu mam jeszcze nie aktywaowany czy coś? Telefon to HTC Desire S.
Druga sprawa, może mniej związana z internetem, to jak sprawdzić pozostały stan minut? Bo mam niby 400 ale nie wiem jak mam to sprawdzać, w sumie tak samo jak mam sprawdzać ile MB wykorzystałem już z pakietu.
I czy limity odnawiają się 1 dnia miesiąca czy z datą zakupu taryfy?
PanMargaryna

Post autor: PanMargaryna »

Witam, prosiłbym obeznaną osobę w terenie o opinię... na temat, która sieć byłaby lepsza? Gdyż aktualnie ma pozycja w Niemczech to miejscowość: Deining... a czytając cały wątek, borykają mi się myśli z zasięgiem sieci ._.', a nie chciałbym wydać kolejnych pieniędzy w błoto... Aktualnie korzystam z Lebara (zasięg T-Mobile), gdyż używałem Owej sieci do rozmowy, a niedawno aktywowałem Pakiet Internetowy, który jest słabej jakości, gdyż zrywa połączenia na Skype oraz nie da się wcale prowadzić rozmowy, gdyż głos jest zniekształcony, a zasięg jest oraz prędkość się zgadza, tylko prawdopodobnie gubi pakiety, a czytając gdzieś w Sieci opinię jakiś użytkownik, nie poleca korzystania z Internetu tejże sieci, gdyż te same problemy miał... eh. Więc ostatecznie proszę Was obeznanych, którą startówkę wybrać z poniższych, dla Mej lokalizacji Deining?
*ALDI TALK //Zasięg sieci E-Plus i tu mam wątpliwości oferta ciekawa, na mapie pokrywa, ale czytając wątek opinia jest że słaby zasięg? może coś się dotychczas zmieniło? Czy warto?
*NettoKOM lub Lidl Mobile //Zasięg sieci O2 'pewności nie mam', czy nie będzie podobnej sytuacji co do Lebara?
*COSMO-Mobile //Tu już się zastanawiam, czy nie jest to jakiś FAKE? '50 GB za 19,90 Euro?
*Ewentualnie jakieś optymalne i korzystne propozycje innych sieci, dla Mej lokalizacji.

Bardzo prosiłbym o rozwianie Mych wątpliwości i za udzieloną pomoc, będę bardzo wdzięczny...
Jemo

Post autor: Jemo »

Przeprowadzilem sie do Niemiec. Potrzebuje internetu na kilka dni. Jestem zainteresowany Lidl Mobile. Na ich stronie wyczytalem ze musze miec min. 16 lat by to kupic - mam 14. Niemieckiego dopiero sie ucze. Czy oni to w ogole sprawdzaja czy mam te 16 lat? Wystarczy pojsc do lidla, poprosic o starter czy jak to sie tam nazywa, wlozyc karte do modemu, sms: "START MONATSFLAT" i wuala?

http://www.lidl.de/de/Daten-Optionen
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Jemo pisze:Czy oni to w ogole sprawdzaja czy mam te 16 lat?
Nie.
Jemo pisze:Wystarczy pojsc do lidla, poprosic o starter czy jak to sie tam nazywa, wlozyc karte do modemu, sms: "START MONATSFLAT" i wuala?
Tak.
Nie pomagam na PW.
Jemo

Post autor: Jemo »

Czy jest różnica miedzy smart tarif albo classic tarif jesli mi zalezy tylko na aktywacji pakietu?
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Przeciez masz wszystko opisane:
http://www.lidl.de/de/Classic-Tarif
http://www.lidl.de/de/Smart-Tarif

W smart placisz 10€ miesiecznie i masz w tym 400 min/sms i 300 MB danych.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
fidodido

Post autor: fidodido »

Witam
Potrzebóję internetu za granicą a konkretnie w Niemczech, zdarza mi się co jakiś czas wujechać i wówczaś bym potrzebował się połączyć z netem na tablecie poprzez wifi mam modem zte mf60. Wyjazdy zdarzają mi sie np. raz w miesiącu, raz na dwa miesiące na weekend i wówczas bym potrzebował internet, czy jest jakaś tania opcja żebym mógł wykorzystac np. przed wyjazdem sobie coś daładuję i będzie śmigać. Jak coś takiego istnieje to gdzie takie coś mogę kupić.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

W tym watku temat rozwazany po 3 razy na kazdej stronie. Badz tak mily i przeczytaj z zrozumieniem ostatnie 4..5 stron tego watku, jak beda konkretne pytania to pytaj.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ