Internet Pre-Paid w Angli
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet Pre-Paid w Angli
Witam. Wiem ze ten temat był już poruszany ale proszę o dokładne wyjaśnienie krok po kroku co mam zrobic. Wybieram sie do Angli i chciałbym korzystać tam z internetu Pre-Paid najlepiej u operatora O2. Posiadam telefon SE K750i oraz SE K 800i i laptopa. Proszę o wyjasnienie który telefon użyc jako modem lub może muszę kupic modem PCMCIA więc jaki co aktywować w telefonie itd itp.
-
Re: Internet Pre-Paid w Angli
Modemu na PCMCIA nie musisz kupować. Użyj SE K800i, telefon na 3G/GPRS natomiast K750i ma sam GPRS
-
Więc SE K 750i też mogę użyć. Czy karta SIM musi być 3G jak i skonfigurować to połączenie?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czy czytałeś ten wątek? http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19011#19011filipmikolaj pisze:Witam. Wiem ze ten temat był już poruszany ale proszę o dokładne wyjaśnienie krok po kroku co mam zrobic.
Co do konfiguracji modemów czy telefonów u zagranicznych operatorów, to tu powinny być szczegóły: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7779filipmikolaj pisze:który telefon użyc jako modem lub może muszę kupic modem PCMCIA więc jaki co aktywować w telefonie itd itp.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Więc tak: GPRS w telefonie skonfigurowany Połączenie SE z laptopem OK. Połączenie z internetem też jest, ale nie można przeglądać stron ani połączyć Skype-a i GG. I jeszcze jedno pytanie: czy karta SIM musi być 3G?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Może masz zaporę, firewalla który wszystko blokuje...filipmikolaj pisze:Połączenie z internetem też jest, ale nie można przeglądać stron ani połączyć Skype-a i GG.
Jeśli chcesz korzystać z dobrodziejstw 3G to musisz mieć i SIM i sprzęt (modem/telefon) który obsługuje tą technologię.filipmikolaj pisze:czy karta SIM musi być 3G?
-
- Mistrz bezprzewodowy
A na jakiej karcie próbujesz się połączyć? Musi być z uaktywnioną usługą transmisji danych. Najlepiej kup sobie Simdatę lub Orange free i popróbuj.filipmikolaj pisze: I jeszcze jedno pytanie: czy karta SIM musi być 3G?
-
Karta Sim O2 Pay&Go, czyli zwykła karta 3G bez abonamentu z aktywowanym GPRS-em
POST_2:
I jeszcze jedno pytanie- co to jest ta zapora firewall?
--
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opoznieniem. Uzyj opcji
Moderator-> Fanta
POST_2:
I jeszcze jedno pytanie- co to jest ta zapora firewall?
--
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opoznieniem. Uzyj opcji

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zapora_sieciowafilipmikolaj pisze:I jeszcze jedno pytanie- co to jest ta zapora firewall?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)