RT-N66U Telefonia VoIP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
RT-N66U Telefonia VoIP
Cześć.
Czy można ustawić router na telefonie VoIP i jak? Mam konto na voipdiscunt. Czy muszę kupić bramę Voip Czy tylko słuchawkę. Jaki sprzęt polecacie?
Czy można ustawić router na telefonie VoIP i jak? Mam konto na voipdiscunt. Czy muszę kupić bramę Voip Czy tylko słuchawkę. Jaki sprzęt polecacie?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: RT-N66U Telefonia VoIP
Jaką?cirek pisze:Czy tylko słuchawkę.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
źle się wyraziłem, nie słuchawkę a telefon. Jaki?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Siemens Gigaset w wersji "VOIP". http://gigaset.com/pl/pl/cms/PageIntern ... hones.html
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Mistrzu, mam pytanie: od zawsze mnie interesowało po co ludziom takie telefony (na przykład wspomniany Gigaset) skoro od lat co najmniej 10 można dzwonić przez Voip z domowego wi-fi przez komórkę. Może jest coś o czymś nie wiem?
I druga sprawa: do czego służy w takich telefonach stacja bazowa? Ja nie mam i nigdy nie miałam żadnej stacji bazowej w domu a jak dzwonię przez Voip w komórce przez domowe wi-fi to mi się łączy bez problemu. Na czym polega fenomen tych stacji bazowych? Czy taki telefon można podłączyć do neta bez stacji bazowej? Bo przecież komórka też się łączy bez stacji bazowej z domowym wi-fi. A po co komu takie pudło wielkie.
I druga sprawa: do czego służy w takich telefonach stacja bazowa? Ja nie mam i nigdy nie miałam żadnej stacji bazowej w domu a jak dzwonię przez Voip w komórce przez domowe wi-fi to mi się łączy bez problemu. Na czym polega fenomen tych stacji bazowych? Czy taki telefon można podłączyć do neta bez stacji bazowej? Bo przecież komórka też się łączy bez stacji bazowej z domowym wi-fi. A po co komu takie pudło wielkie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak – nie wiesz jak „to“ dziala.Aleksis pisze: Może jest coś o czymś nie wiem?
W komorkach VOIP jest robiony przez SW, polaczenie z siecia nastepuje przez WiFi (TCP IP). W telefonach stacjonarnych uzywa sie standartu DECT. Przejscie miedzy PTSN i/lub VOIP robione jest przez stacje bazowe. Dodatkowo w tych pudelkach czesto siedzi jeszcze sekretarka.Aleksis pisze: I druga sprawa: do czego służy w takich telefonach stacja bazowa?
To dzwon przez komorke – nie rozumiem w czym masz problem?Aleksis pisze: Ja nie mam i nigdy nie miałam żadnej stacji bazowej w domu a jak dzwonię przez Voip w komórce przez domowe wi-fi to mi się łączy bez problemu.
Nie.Aleksis pisze: Czy taki telefon można podłączyć do neta bez stacji bazowej?
A pralka laczy sie do wody. Jak podlaczysz pralke do gazu, to bedziesz miala piekarnik?Aleksis pisze: Bo przecież komórka też się łączy bez stacji bazowej z domowym wi-fi. A po co komu takie pudło wielkie.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Mistrzu Ty to masz główkę nie od parady! Powiem szczerze że niewiele z tego zrozumiałam.
W podziękowaniu dedykuję Ci piosenkę Die Fantastischen Vier - MfG:
http://www.clipfish.de/musikvideos/vide ... -vier-mfg/

W podziękowaniu dedykuję Ci piosenkę Die Fantastischen Vier - MfG:
http://www.clipfish.de/musikvideos/vide ... -vier-mfg/