internet mobilny---modem???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet mobilny---modem???
chwilowo jestem -pracuje w Hamburgu korzystam z mobilnego internetu stick i karta zakupiona w Lidlu
ale....po skonczonej pracy wracam do mojego kochanego Poznania i stick oraz karte musze oddac, bedąc w domu tez musze korzystac z internetu a nie chce juz zawierac zadnej umowy z operatorem gdyz bede 2 mies w Poznaniu i nast wyjazd do Niemiec wiec nie chce sie wiazac umowami.
Nie znam sie na tych fachowych wyrazeniach dla mnie to ciemna magia ot taka sobie babcia co to korzysta z laptopa -ale potrzebuje od Was porady czytam ze mozna kupic juz internet na karte bez umowy i wlasnie prosze mi pomoc gdzie kupic stick i z jakim operatorem zawiazac "spółke"? ale taki stick co by mi sciagal internet w Polsce i za granica.
To chyba tyle na moj pierwszy raz
zycze wszystkim milego wieczoru i oczekuje waszych madrych rad
pozdrawiam Babcia ania
ale....po skonczonej pracy wracam do mojego kochanego Poznania i stick oraz karte musze oddac, bedąc w domu tez musze korzystac z internetu a nie chce juz zawierac zadnej umowy z operatorem gdyz bede 2 mies w Poznaniu i nast wyjazd do Niemiec wiec nie chce sie wiazac umowami.
Nie znam sie na tych fachowych wyrazeniach dla mnie to ciemna magia ot taka sobie babcia co to korzysta z laptopa -ale potrzebuje od Was porady czytam ze mozna kupic juz internet na karte bez umowy i wlasnie prosze mi pomoc gdzie kupic stick i z jakim operatorem zawiazac "spółke"? ale taki stick co by mi sciagal internet w Polsce i za granica.
To chyba tyle na moj pierwszy raz
zycze wszystkim milego wieczoru i oczekuje waszych madrych rad
pozdrawiam Babcia ania
- *** Administrator ***
Re: internet mobilny---modem???
Huawei e3131 w salonie Play za 129 zł z zestawem startowym. Jeżeli ta oferta Ci się spodoba to przy niej zostać lub kupić starter innej sieci.Babcia Ania pisze:prosze mi pomoc gdzie kupic stick
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tu masz jeszcze taniej: Plus Internet Na Kartę
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jeszcze jest opcja darmowego internetu. Opłata za depozyt 20 zł + 7 zł za przesyłkę. Internet do 512 kb/s download i 256 kb/s upload, nie ma limitu danych, sesja 60 minut (po tym czasie rozłącza i można się połączyć ponownie). Będzie działać do 21 grudnia 2016 roku.
Potrzebny modem UMTS ze wsparcie 900 MHz czyli np. E3131 z Playa lub ZTE MF669 od Plusa, do którego link podał patryk7588. Praktycznie wszystkie nowsze modemy obsługują UMTS na 900 MHz.
Potrzebny modem UMTS ze wsparcie 900 MHz czyli np. E3131 z Playa lub ZTE MF669 od Plusa, do którego link podał patryk7588. Praktycznie wszystkie nowsze modemy obsługują UMTS na 900 MHz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na pewno nie w PL. Jak sie dobrze rozejzysz kupisz cos bez simlocka w DE za ~10€, jak ci sie nie chce szukac, to n.p. w Tchibo pare dni temu widzialem za 19.99€ z internetem na karte na miesiac w tej cenie.Babcia Ania pisze:wlasnie prosze mi pomoc gdzie kupic stick
Nie pomagam na PW.
-
jezuuu jak tu trudno się poruszac chce podziekować kazdemu osobno ale nie daje rady
wiec wszystkim za dobre rady dziekuje
do keya:
daj prosze jakis przyklad gdzie za te ok 10e kupic?? ja jestem w harburgu i Tchibo nie widziałam tutaj
z góry dziekuje
wiec wszystkim za dobre rady dziekuje
do keya:
daj prosze jakis przyklad gdzie za te ok 10e kupic?? ja jestem w harburgu i Tchibo nie widziałam tutaj

anka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
http://www.tchibo.de/filialfinder - czy mam moze przjechac z Norymbergii, przytulic cie, wziazc za raczke i poszukac z toba?Babcia Ania pisze:Tchibo nie widziałam tutaj
Przejdz przes miasto, zamiast wchodzic do sklepu z butami wejdz do z elektronika i poszukaj jakis ofert specjalnych. To tak jak na wysprzedazach, tylko ze w koszykach przy wejsciu zamiast majtek leza modemy.daj prosze jakis przyklad gdzie za te ok 10e kupic

A tak calkiem na powaznie: nie wiem jakie sklepy w Hamburgu maja akurat jakies promocje. Poszukac musisz juz sama, ja mieszkam na drugim koncu republiki.
Nie pomagam na PW.
-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dzielna jestes, dasz rade.
PS. jak nie boisz sie kupowac przez net, wrzuc sobie "prepaid surfstick" w ebay.de, znajdziesz oferty po ~ 10...15€ n.p. z Otelo, O2, Vodafone.
PS. jak nie boisz sie kupowac przez net, wrzuc sobie "prepaid surfstick" w ebay.de, znajdziesz oferty po ~ 10...15€ n.p. z Otelo, O2, Vodafone.
Nie pomagam na PW.
-
key......dzieki za dobre nie boje sie kupowac ale jak dodam przesylke to pewno na jedno mi wyjdzie i pewnie kupie w Polsce z karta ja potrzebuje na jakies ok 2-3 mies w polsce potem tutaj mam internet tez co prawda mobilny z lidla ale chodzi dosc szybko -nie narzekam
dzieki jeszcze raz
napisze jak cos postanowie w temacie
dzieki jeszcze raz
napisze jak cos postanowie w temacie

anka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Watpie zebys dostala w PL za 40..50 PLN:Babcia Ania pisze:ale jak dodam przesylke to pewno na jedno mi wyjdzie
http://www.ebay.de/itm/O2-Prepaid-Surfs ... 2a2180bca1
http://www.ebay.de/itm/otelo-Surfstick- ... 4aba9ccf24
Ceny z przesylka. Smoka sciagniesz przy pomocy forum.
Nie pomagam na PW.
-
key...dzieki ze mi tak pomagasz ja przegladalam te strony a teraz te ostatnie linki co wyslales to ktory mam wybrac? wiesz o 10 e nie chodzi wybierz mi jakis porzadny bez simloka zebym w polsce mogla uzywac i w de
[ Dodano: 2013-04-27, 18:46 ]
acha taka madralka to nie jestem zeby sciagac sloka
to juz w poznaniu na miejscu w jakims komisie mi zrobia

[ Dodano: 2013-04-27, 18:46 ]
acha taka madralka to nie jestem zeby sciagac sloka
to juz w poznaniu na miejscu w jakims komisie mi zrobia

anka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
acha masz racje w takiej cenie nie kupie w polsce ale powiedz jeszcze raz przesylka do niemiec juz jest w tym wliczona????
nic nie bede doplacac???

nic nie bede doplacac???

anka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jest wszystko opisane w aukcjach, jako ze portal jest niemiecki, jesli pisze "versand kostenlos" to na terenie niemiec.
Nie pomagam na PW.
-
-
net za granicą
słuchajcie moi mili...
mam takie coś:
http://www.bez-kabli.com.pl/userdata/gf ... 75a06d.jpg
czy uda się z tego sciągnąć blokade sim, kupić z jakiejś sieci za granicą kartę sim i czy to może działać?
chodzi mi konkretnie o sieć Lycamobile lub coś w tym stylu w Holandii
z góry dziękuję za odpowiedź
mam takie coś:
http://www.bez-kabli.com.pl/userdata/gf ... 75a06d.jpg
czy uda się z tego sciągnąć blokade sim, kupić z jakiejś sieci za granicą kartę sim i czy to może działać?
chodzi mi konkretnie o sieć Lycamobile lub coś w tym stylu w Holandii
z góry dziękuję za odpowiedź

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. W sieciach nadajacych:ane02 pisze:czy uda się z tego sciągnąć blokade sim, kupić z jakiejś sieci za granicą kartę sim i czy to może działać?
GSM: 850, 900, 1800, 1900
UMTS: 2100
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jedyny option z którego da się za darmo http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... 25+simlockane02 pisze:czy uda się z tego sciągnąć blokade sim,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
znow mam problem wiec gdzie szukac pomocy jak nie wśród profesjonalistów
a wiec siedze sobie przd komp i wyswietla mi się wiadomość czy usunąć dysk C/? kliknelam odruchowo i wszystko usunelam, wszystkie foldery z pulpitu mnóstwo jajnych zdjęć i word exell itp. wiele notatek rozliczen ale ok nie jestem z tych co się szybko poddają otwieram podręcznik mojego Samsunga i czytam co mogę zrobić wiec zrobila : przywrocilam komputer do stanu w jakim został zakupiony ale nie odzyskałam nic --nie ważne może ktoś po powrocie z informatykow odzyska dane.
ale problem jest inny;
teraz nie mogę otworzyć nic co w pdf żadne załączniki do meili żadne cenniki i wyswietla mi się w momencie jak klikam żeby otworzyć załącznik -najpierw pobiera- i otwiera sie Windows Media Center(dodatki obrazy wideo) i tak jest za każdym razem i tutaj proszę o pomoc kto by mi podpowiedział co zrobić>>>??????
http://www.bez-kabli.pl/images/smiles/eek.gif
a wiec siedze sobie przd komp i wyswietla mi się wiadomość czy usunąć dysk C/? kliknelam odruchowo i wszystko usunelam, wszystkie foldery z pulpitu mnóstwo jajnych zdjęć i word exell itp. wiele notatek rozliczen ale ok nie jestem z tych co się szybko poddają otwieram podręcznik mojego Samsunga i czytam co mogę zrobić wiec zrobila : przywrocilam komputer do stanu w jakim został zakupiony ale nie odzyskałam nic --nie ważne może ktoś po powrocie z informatykow odzyska dane.
ale problem jest inny;
teraz nie mogę otworzyć nic co w pdf żadne załączniki do meili żadne cenniki i wyswietla mi się w momencie jak klikam żeby otworzyć załącznik -najpierw pobiera- i otwiera sie Windows Media Center(dodatki obrazy wideo) i tak jest za każdym razem i tutaj proszę o pomoc kto by mi podpowiedział co zrobić>>>??????

http://www.bez-kabli.pl/images/smiles/eek.gif
anka
- wojteks
- *** Administrator ***
Po tej operacji którą zrobiłaś (przywrócenie komputera do stanu w jakim został zakupiony) mogłaś nadpisać istniejące pliki (zdjęcia. dokumenty itp.) Raczej może być problem z ich odzyskaniem.Babcia Ania pisze:nie ważne może ktoś po powrocie z informatykow odzyska dane.
Trzeba zainstalować Adobe Reader lub inny program do odczytu plików pdf.Babcia Ania pisze:nie mogę otworzyć nic co w pdf
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Trzeba zainstalować Adobe Reader lub inny program do odczytu plików pdf.
dzięki bardzo zainstalowałam ale z internetu pobrane np. cenniki otwiera mi teraz natomiast z poczty elekronicznej jako załącznika nie mogę nadal otworzyć wciąż się to okno winows edia center otwiera
no trudno jakos przeboleje
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-12-11, 18:19 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-12-11, 18:19 przez Babcia Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
anka
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz coś w przypisaniu rozszerzenia nazwy pliku do programu którym ma się otworzyć zmienione.Babcia Ania pisze:wciąż się to okno winows edia center otwiera
Sprawdź co masz jak w Exploratorze klikniesz prawym na plik i wybierzesz "Otwórz za pomocą", tam do plików *.pdf powinien być przypisany Adobe Reader.
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Sprawdź co masz jak w Exploratorze klikniesz prawym na plik i wybierzesz "Otwórz za pomocą", tam do plików *.pdf powinien być przypisany Adobe Reader.
dzięki tak zrobiłam ale mysle, ze tak nie powinno być za każdym razem zby moc otworzyć plik
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-12-12, 19:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-12-12, 19:29 przez Babcia Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
anka
- wojteks
- *** Administrator ***
Tam można było ustawić żeby zawsze ten program otwierał taki plik.Babcia Ania pisze:e tak nie powinno być za każdym razem zby moc otworzyć plik
Nie pomagam na PW!