http://www.telepolis.pl/wiadomosci/nju- ... 8005.html#Jeszcze w tym tygodniu Orange wystartuje z nową marką komórkową "nju mobile" - wynika z informacji TELEPOLIS.PL. Oferta będzie kierowana do bardziej wrażliwych na cenę klientów.
Będzie dostępna oferta prepaid i postpaid. Ma nie być żadnych długoterminowych umów.
[News] njus mobile - nowa marka Orange
Moderator: Moderatorzy
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
[News] njus mobile - nowa marka Orange
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Re: [News] njus mobile - nowa marka Orange
Cała oferta nju mobile ma zostać oficjalnie zaprezentowana w czwartek 25. kwietnia.
Samsung Galaxy S6 | OFnK
-
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przyznam, że niezła oferta. Nawet ta na kartę. Do tego jest opcja obniżenia kosztów danych w roamingu.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jest.zygzak73 pisze:No to jest:
Jest też riposta Play.
Ciekawe jak to się skończy

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakoś jej nie widzę. Tylko wątpliwe zapowiedzi.BliSki pisze: Jest też riposta Play.
-
- Guru bezprzewodowy
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/szcz ... 28046.htmlja.michal pisze:Jakoś jej nie widzę.
NJU ma tą zaletę, że naliczanie do pewnego progu jest płynne, a w RBM płaci się co miesiąc stałą stawkę.
Tylko w RBM za 59,50zł mamy NoLimit + 2GB a w NJU za 57zł mamy NoLimit + 1GB.
Jednak z tego co widzę, w RBM mamy MMS naliczane poza abonamentem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
RBM wygląda mało atrakcyjnie. Plus RBM to większe pakiety dodatkowych danych i aktywny pakiet do momentu dezaktywacji. Nie trzeba włączać co miesiąc jak w Nju.
-
- Guru bezprzewodowy
Heyah i Virgin Mobile przymierzają się do odświeżenia ofert.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To dobrze. Więcej opcji do wyboru. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja i tak skuszę się na Nju ze względu na to że oferty tak czy tak będą na pewno porównywalne, a znajomych w Orange mam sporo(głównie rodzina), nie ma sensu bawić się w przenoszenie numeru z powodu dosłownie kilku złotych:) Co nie zmienia faktu że jak na razie RMB ma moim zdaniem gorszą ofertę,a innej konkurencyjnej oferty na razie brak(zobaczymy co T-Mobile i VM wymyślą). Poza tym ciekawe jak długo Plus wytrzymie w swojej decyzji o nie dołączaniu do wojny z NJU, daję im góra miesiąc i zmiekną.To dobrze. Więcej opcji do wyboru.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a jest albo będzie coś takiego, że np. mamy konto ważne przez rok, niezależnie od kwoty doładowania ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
To wie tylko Orange, ale wątpie w takie rozwiązanie bo po co im karty SIM z których nikt nie korzysta?Poza tym jaki sens ma ta oferta skoro nie wydasz 8zl/mc?Nie wydaje to sie zbyt wygórowana kwota nawet dla najmłodszych a pewnie tez w taka kategorie wiekową celują z ta ofertą.jonowaty pisze:a jest albo będzie coś takiego, że np. mamy konto ważne przez rok, niezależnie od kwoty doładowania ?
-
http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte
Po doładowaniu kwotą 25 zł konto na rozmowy i SMS wychodzące jest ważne 93 dni.
Zastanawiam się czy T-Mobile odpowie pozytywnie na Njumobile bo wprowadzona opłata 36zł za "Rok ważności konta" w T-Mobile na kartę to przegięcie.Nawet mnie nie powiadomili.
Nie chcę się przeprowadzać więc kilka dni poczekam.
Po doładowaniu kwotą 25 zł konto na rozmowy i SMS wychodzące jest ważne 93 dni.
Zastanawiam się czy T-Mobile odpowie pozytywnie na Njumobile bo wprowadzona opłata 36zł za "Rok ważności konta" w T-Mobile na kartę to przegięcie.Nawet mnie nie powiadomili.
Nie chcę się przeprowadzać więc kilka dni poczekam.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A internetu nie masz? Dzwoniąc na numer BOA w TT *9602 mówią o tym przeca.eddie pisze: bo wprowadzona opłata 36zł za "Rok ważności konta" w T-Mobile na kartę to przegięcie.Nawet mnie nie powiadomili.
-
w sumie... 25 zł za 3mc ważności konta jest tak dosyć wporządku.. jak dla mnie oferta jest wporządku... tylko jak z pisaniem np. smsów czy dzwonieniem do nju mobile z innych sieci ? czy np. jak ktoś ma pakiet w orange na xxx smsów w sieci to może pisać do nju mobile i odwrotnie czy nie ?
-
Ale dlaczego ja mam do nich wydzwaniać i pytać czy przypadkiem nie wymyślili mi jakiejś kolejnej opłaty ?Jaco pisze:A internetu nie masz? Dzwoniąc na numer BOA w TT *9602 mówią o tym przeca.
Zauważyłem, że nie tylko ja dowiedziałem się o wprowadzonej potajemnej opłacie.
Powinienem otrzymać SMS o tym od operatora.
O opłacie za sprawdzenie konta sam się dowiedziałem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co zapowiedzieli:adixm pisze:?Nie wydaje to sie zbyt wygórowana kwota nawet dla najmłodszych a pewnie tez w taka kategorie wiekową celują z ta ofertą.
Kod: Zaznacz cały
Nju.mobile adresowana jest do osób w wieku 15-36 lat posiadających już telefony.
Z tego co rzecznik Orange pisał, o ile dobrze pamiętam, to Nju Mobile dla Orange jest traktowane jak Orange więc SMSy, minuty i to tam jeszcze jest do sieci, działa.jonowaty pisze:jak ktoś ma pakiet w orange na xxx smsów w sieci to może pisać do nju mobile i odwrotnie czy nie ?
W obydwu wypadkach u mnie w rodzinie otrzymali wszyscy SMSy. Masz zarejestrowany SIM?eddie pisze:Powinienem otrzymać SMS o tym od operatora.
O opłacie za sprawdzenie konta sam się dowiedziałem.
Można włączyć promocję rok ważności konta, zje za aktywację, przedłuży się ważność i wyłączyć usługę. Ważność konta pozostanie.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
3 telefony w TT, jeden z nich zarejestrowany. Na żaden nie przyszła informacja o zmianie regulaminu promocji, którą sami automatycznie wszystkim włączyli. Identycznie ma się sprawa z 4 gr, do dziś o zmianie cennika nie zostałem poinformowany (t-mobile się nie przyznało, ale w oddawali niesłusznie pobraną kasę, chyba znów powinni) Nie wiem być może swoim kanałem spamowym to rozsyłali, a wszystkie telefony mają wycofane zgody na dostarczanie ichniejszego spamu.ja.michal pisze:W obydwu wypadkach u mnie w rodzinie otrzymali wszyscy SMSy. Masz zarejestrowany SIM?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ułomna sieć i tyle. Jak ćwierć miliona numer wybyło to się nie dziwię. Przynajmniej poprawiła się jakość sieci. Oferta niestety nie. No, poza internetem.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pytanie ilu klientów numery porzuciło, w statystykach jeszcze przez rok będą wisieć...ja.michal pisze:Jak ćwierć miliona numer wybyło to się nie dziwię.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To już tylko T-Mobile wie.
-
Sim zarejestrowany, ale wyłączyłem reklamy sieciowe.To może być przyczyna.ja.michal pisze:...Masz zarejestrowany SIM?
Dzięki.Chyba tak zrobię, ale jeszcze poczekam na nową taryfę będącą odpowiedzią na Njumobile.ja.michal pisze:Można włączyć promocję rok ważności konta, zje za aktywację, przedłuży się ważność i wyłączyć usługę. Ważność konta pozostanie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ta odpowiedź to nie będzie w T-Mobile tylko w Heyah.