Zmiana umowy orange Free na Neostrade
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zmiana umowy orange Free na Neostrade
Witam jestem posiadaczem orange Free (15GB)
wcześniej nie było możliwości podłączenia neo ale teraz pociągnęli nowy kabel i można podłączyć neo 20Mb
I mam pytanie czy była by możliwość przejścia z umowy orange Free na Neo bez płacenia kary za rozwiązanie umowy ? W końcu to ta sama firma a i tak płacił będę więcej.
Pytam was bo nie mam czasu zajść do salonu a dzwonić do nich nie lubie .
wcześniej nie było możliwości podłączenia neo ale teraz pociągnęli nowy kabel i można podłączyć neo 20Mb
I mam pytanie czy była by możliwość przejścia z umowy orange Free na Neo bez płacenia kary za rozwiązanie umowy ? W końcu to ta sama firma a i tak płacił będę więcej.
Pytam was bo nie mam czasu zajść do salonu a dzwonić do nich nie lubie .
eeeeeeeeeeeee???? xD
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Zmiana umowy orange Free na Neostrade
Z tego co wiem to nie jest wcale ta sama firma. Brand tylko ten sam, ale PTK Centertel i Telekomunikacja Polska SA to ciągle są oddzielne byty organizacyjne - nie można nawet mieć na jednej fakturze rachunku za telefon naziemny i komórkowy (no chyba, że kupione w jakimś pakiecie).
-
- Użytkownik forum
Mój kolega mowił ze jak podpisywał umowe to zapewniali go ze jak wejdzie neo to bez problemu będzie mogł przejść na neo bez kary.Tyle że on ma Freedom pro a ja free ale oba od orange więc nie wiem napisałem zapytanie do doradcy w orange.
Ok otrzymałem odp :
Witam,
dziękuję za nadesłana korespondencję.
Zmiana oferty z Orange Free na Neostrade niestety nie jest możliwa bez konieczności ponoszenia opłat związanych z zerwaniem umowy. Wszystko dlatego, że pomimo istnienia wspólnej marki, Orange i TP nadal są dwiema odrębnymi firmami, posiadającymi osobne usługi. Dlatego też taka zmiana nie jest możliwa do wykonania.
Aha jeszcze jedno dlaczego mój limit idzie na minus ? link do screena
I w takim wypadku rano działa normalnie tak jak by limit był a potem już tak jak po wyczerpaniu czyli te 10KB/s
Ok otrzymałem odp :
Witam,
dziękuję za nadesłana korespondencję.
Zmiana oferty z Orange Free na Neostrade niestety nie jest możliwa bez konieczności ponoszenia opłat związanych z zerwaniem umowy. Wszystko dlatego, że pomimo istnienia wspólnej marki, Orange i TP nadal są dwiema odrębnymi firmami, posiadającymi osobne usługi. Dlatego też taka zmiana nie jest możliwa do wykonania.
Aha jeszcze jedno dlaczego mój limit idzie na minus ? link do screena
I w takim wypadku rano działa normalnie tak jak by limit był a potem już tak jak po wyczerpaniu czyli te 10KB/s
eeeeeeeeeeeee???? xD
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
mrowa1222 pisze:Mój kolega mowił ze jak podpisywał umowe to zapewniali go ze jak wejdzie neo to bez problemu będzie mogł przejść na neo bez kary.Tyle że on ma Freedom pro

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
krystianb pisze:I uwierzył?

A pomógł by mi ktoś z tym limitem bo nie wiem o co kaman nie mam włączonego cała naprzód ani nic w tym stylu.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2013-04-27, 22:03 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-04-27, 21:03 przez mrowa1222, łącznie zmieniany 1 raz.
eeeeeeeeeeeee???? xD
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wygląda jak przeciążenie sieci, jeśli rano działa dobrze a wieczorem marnie. Poziom sygnału nie spada? Korzystasz z 3g czy z cdma? Limit na OF to jeśli 16kb/s czyli 2kB/s chyba, że się coś zmieniło.
-
- Użytkownik forum
Hmm może nie wyraziłem się zbyt jasno mój limit się skończył czyli przeciążenie sieci nie ma tu nic do rzeczy chodzi o to że rano tak do 9 normalnie działa tak jak by limit był od którejś tam w nocy nie wiem bo nie sprawdzałem.
W dzień działa jak powinien czyli z tym ograniczeniem po limicie natomiast rano działa z full prędkością tylko limit nalicza na minus nie wiem czemu .
I nie jestem pewien czy zostawić na noc ściąganie na steamie żeby czasem potem mi od nowego limitu nie odjęło albo coś .
W dzień działa jak powinien czyli z tym ograniczeniem po limicie natomiast rano działa z full prędkością tylko limit nalicza na minus nie wiem czemu .
I nie jestem pewien czy zostawić na noc ściąganie na steamie żeby czasem potem mi od nowego limitu nie odjęło albo coś .
eeeeeeeeeeeee???? xD
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie ma prawa odjąć od następnego miesiąca.mrowa1222 pisze:I nie jestem pewien czy zostawić na noc ściąganie na steamie żeby czasem potem mi od nowego limitu nie odjęło albo coś .
-
- Użytkownik forum
Ok dzięki nic mi też nie naliczy raczej bo nie mam cała naprzód włączonegokrystianb pisze:Nie ma prawa odjąć od następnego miesiąca.mrowa1222 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
tylko czemu na minus to idzie mhm no nie ważne
Dzięki
Może po prostu w nocy kiedy mało osób na necie siedzi to zwalnia się to ograniczenie prędkości bo w umowie jest że mogą ale nie muszą ograniczyć a potem kiedy bardziej linia obciążona znowu ograniczenie się włącza
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mrowa1222, łącznie zmieniany 2 razy.
eeeeeeeeeeeee???? xD
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A masz taką możliwość w regulaminie?mrowa1222 pisze:Ok dzięki nic mi też nie naliczy raczej bo nie mam cała naprzód włączonego
-
- Użytkownik forum
Wcześniej jak limit się kończył to cały czas to ograniczenie było
Cała naprzód mogę włączyć samodzielnie w pakietach ale z pakietów przed momentem sprawdzałem mam tylko szczęśliwe godziny włączone.
A jesli cała naprzód było by włączone to przez cały dzień net na full by śmigał.
Cała naprzód mogę włączyć samodzielnie w pakietach ale z pakietów przed momentem sprawdzałem mam tylko szczęśliwe godziny włączone.
A jesli cała naprzód było by włączone to przez cały dzień net na full by śmigał.
eeeeeeeeeeeee???? xD
-
- Guru bezprzewodowy
Trzeba poszukać w jakimś regulaminie, bo w OF59 jest 64kbps/64kbps.krystianb pisze:Limit na OF to jeśli 16kb/s czyli 2kB/s chyba, że się coś zmieniło.