A pingi w grze sa:mp - 130 ms, czasami zejdzie do 70 ale naprawde bardzo rzadko mam 2 cyfrowy ping, widywalem ludzi ktorzy na zwyklym 2mb/s mają ping 20-30 wiec moge wiedziec o co chodzi? chcialbym poprawic ten ping, bo troche przeszkadza.
Moderator: Moderatorzy
A to bardzo proste - ping nie ma nic wspólnego z przepustowością.CDMAnet pisze:widywalem ludzi ktorzy na zwyklym 2mb/s mają ping 20-30 wiec moge wiedziec o co chodzi?
Siła sygnału?CDMAnet pisze:chcialbym poprawic ten ping, bo troche przeszkadza.
to znaczy?, jestem nowy w tych sprawach -,-Jo_gurt pisze: Siła sygnału?
Szału nie ma. Masz podobny sygnał do mojego. Ja, kiedyś testowo wyniosłem router na strych- sygnał wzrósł do -65-67 dBm, a co za tym idzie prędkości. Nie pamiętam jak było z pingiem. W Twoim przypadku pewnie da się cos ugrać na sygnale, ale czy to się przełoży na ping - nie mam pojęcia...CDMAnet pisze:-83 dBm to jest taki dobry? czy slaby?
Technologia przy pomocy której dostarczany jest internet - najlepiej mieć ADSL, czy tam UPC itp, jeśli zależy Ci na niskim pingu. Generalnie technologie radiowe nigdy nie zapewnią Ci 100% niskiego pingu, choć jasne są wyjątki od reguły.CDMAnet pisze: a powie ktos jeszcze co ma wplyw na ping?
Ci dostawcy mają dobre łącze i prawidłowo zbudowaną infrastrukturę więc ping 20ms nie jest niczym szczególnym.CDMAnet pisze:właśnie na radiowych widze ludzi którzy mają ping 20.. i zupełnie nwm ocb
Specjalnie zaznaczyłem że są wyjątki od reguły i widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nie są to jednak łącza mobilne, a o takich akurat dyskutujemy(CDMA)CDMAnet pisze:adixm zakład? właśnie na radiowych widze ludzi którzy mają ping 20.. i zupełnie nwm ocb ;x