Problem z internetem radiowym
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z internetem radiowym
Mam problem z moja radiowka. jestem zielony w tych sprawach i nie wiem kompletnie o co chodzi. A wiec tak: przy duzej wymianie danych sama sie rozlacza(antena traci nadajnik i po 5s zaraz jest aktywny). Moja karta wifi to SparkLan WPIR-141. Dzwonilem do admina sieci powiedzial ze z jego nadajnikiem jest jak najbardziej wporzadku. A o to screen:
http://img522.imageshack.us/my.php?imag ... lankn3.png
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Problem z internetem radiowym
Co rozumiesz przez pojęcie "dużej wymianie danych"?Lightingman pisze:przy duzej wymianie danych sama sie rozlacza(antena traci nadajnik i po 5s zaraz jest aktywny).
Bo mi to wygląda na "zapychanie"/wieszanie się routera u Twojego ISP lub Twojej karty, ale mogę się mylić.
Masz maże jakiegoś FireWalla zainstalowanego? Bo on też może być przyczyną. Przykładowo jeżeli ta "duży wymiana danych" to jakieś P2P.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Duza wymiana danych tz. ze gdy cos sciągam itp.
Nie mam zainstalowanego firewall'a...posiadam tylko Avasta. Nie mam zlaczonej zadnej zapory.
Z p2p nie korzystam:)
Post 2:
nikt nie wie jak mi pomoc?
--
Sklejenie postów - BliSki
Tu nie podbijmy w ten sposób wątków.
Nie mam zainstalowanego firewall'a...posiadam tylko Avasta. Nie mam zlaczonej zadnej zapory.
Z p2p nie korzystam:)
Post 2:
nikt nie wie jak mi pomoc?
--
Sklejenie postów - BliSki
Tu nie podbijmy w ten sposób wątków.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ciężko tu prorokować gdzie jest przyczyna. Skoro operator twierdzi, że po jego stronie jest wszystko OK, to zażądaj wymiany urządzeń odbiorczych u siebie. Gdyż zdaje się są to urządzenia od Twojego ISP. Względnie poproś go do siebie i zaprezentuj jak to wygląda i niech wyrazi swoją opinię, w końcu za to mu płacisz. 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
a masz włączoną konfiguracje zerowej sieci bezprzewodowej w windowsie?Lightingman pisze:Mam problem z moja radiowka. jestem zielony w tych sprawach i nie wiem kompletnie o co chodzi. A wiec tak: przy duzej wymianie danych sama sie rozlacza(antena traci nadajnik i po 5s zaraz jest aktywny). Moja karta wifi to SparkLan WPIR-141. Dzwonilem do admina sieci powiedzial ze z jego nadajnikiem jest jak najbardziej wporzadku. A o to screen:
Prosze o pomoc
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
a gdzie to moge sprawdzic? i czy powinna byc wlaczona czy wylaczona?morion pisze: a masz włączoną konfiguracje zerowej sieci bezprzewodowej w windowsie?
- morion
powinna byc wyłaczona. można sprawdzić klikając na ikonce połaczenia sieciowego, w oknie stan wejdź we własciwosci i bedziesz miał otwarte okienko z wlasciwosciami karty. Druga zakładka to "sieci bezprzewodowe" i w niej zaraz na górze opcja "uzyj windows to spaprania wszystkiego co da sie spaprać"
) odznacz to i zakładka stanie sie nie aktywna. Do połaczenia z twoim dostawcą powinneś używać softu dołaczonego do karty. W niektórych softach też jest możliwość wyłaczenia zerowej sieci bezprzewodowej windowsa, np. w sofcie tp-linka i intela.

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
... a niektóre softy same wyłaczaja zerowa
np w asmaxie, ralinku, dlinku.

- morion
no w dlinku to chyba nie, zwłaszcza soft do 520+
)