Witam. Przymierzam się do kupna mobilnego internetu LTE w Plusie oraz router Huawei E5776 za 49zł. Aktualnie testuję do na modemie ZTE MF821 i jest pięknie:
http://speedtest.net/result/2687231347.png
Zamierzam używać go głównie jako domowy router domowy i stąd moje pytanie. Będę miał bez przerwy podłączony ten router do prądu i nie wiem czy nie wpłynie na niego to jakoś szkodliwie. Może się przegrzać? Czy bateria dostanie w du..ę?
Pozdrawiam.
[router] Huawei E5776 - pytania przed zakupem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: [router] Huawei E5776 - pytania przed zakupem
Czy nie lepiej będzie mieć Router+modem?
-
np Dovado Tiny + ZTE MF821 ?? Myślę nad czymś takim.
Według mnie lepiej jest mieć modem+router. Sam router może przegrzewać się wyłączyć i może właśnie przerwać pobieranie w nocy gdy często coś pobieramy. Teraz obecnie posiadam E3131 i TP link MR3220 i nie zaobserwowałem aby się wyłączył router.
-
A ten TP Link działa z modemem bez żadnych problemów, czy trzeba przerabiać firmware?dexter18 pisze:Według mnie lepiej jest mieć modem+router. Sam router może przegrzewać się wyłączyć i może właśnie przerwać pobieranie w nocy gdy często coś pobieramy. Teraz obecnie posiadam E3131 i TP link MR3220 i nie zaobserwowałem aby się wyłączył router.
Myślałem żeby kupić ten Huawei E5776, później sprzedać za około 500-600zł i kupić Dovado Tiny + ZTE MF821 (w sumie wyjdzie za zestaw 450zł).
Gdybym miał kupować TP Link MR3220 to od razu brałbym ZTE MF821.
Potrzebuję router bo posiadam drukarki na wifi i takie tam biurowe bajery.
[ Dodano: 2013-05-05, 10:22 ]
Czytam i oglądam na forum mnóstwo postów i ciągle przewija się przerabianie firmware i jakieś problemy z modemami i prędkością. Myślałem już nad Mr3220 lub mr3420.
Na alledrogo jest Dovado Tiny za 240zł i zastanawiam się gdzie jest haczyk skoro inny sprzedają go za 430zł. Nie chciałbym być w żaden sposób ograniczany w zakresie prędkości LTE. Moje zurzycie miesięczne jest śmiesznie małe więc nie boję się o gigabajty.
Proszę doradźcie mi co będzie dla mnie lepsze (mam bardzo dobry zasięg LTE).
Dovado Tiny
czy może jakiś wysoki model Arilive lub TP LINK??