"nieudana próba przełączenia operatora"-o co chodz
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
"nieudana próba przełączenia operatora"-o co chodz
Moja znajoma ma problem, internet u niej nie dziala od 6 dni(ma w orange- EDGE) no i poszla i powiedzili jej ze to cos z kartą i wymienili , ale okazało się ze to wcale nie to, bo i tym razem wyskakiwał ten sam napis jak 6 dni temu -podczas właczania programu EDGE i próbie połączenia- ............."Nieudana próba przełączenia operatora"...........
myslalam ze to cos z modemem, ale moja karta działa poprawnie, antena tez jet ok, ale gdy wkladam karte do ktoregokolwiek modemu jest ciagle ten sam napis. O co chodzi, dlaczego nie dziala?i co mam zrobić by działal net?
--
Przenoszę do działu Modemy GSM Moderator-> Fanta
myslalam ze to cos z modemem, ale moja karta działa poprawnie, antena tez jet ok, ale gdy wkladam karte do ktoregokolwiek modemu jest ciagle ten sam napis. O co chodzi, dlaczego nie dziala?i co mam zrobić by działal net?
--
Przenoszę do działu Modemy GSM Moderator-> Fanta
nieudana próba prze??czenia operatora- co to?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
-
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: "nieudana próba przełączenia operatora"-o co chodz
Weź modem razem z kartą sim i idź do salonu, niech przy tobie spróbują połączyć go z internetem, jak im się nie uda to zażądaj wymiany i modemu i karty.
-
no i chyba tak zrobię bo patrze ze innego wyboru nie mam. dzieki.
nieudana próba prze??czenia operatora- co to?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Życzę powodzenia i nie daj się łatwo zbyć.
Możesz jeszcze jeśli masz możliwość modem sprawdzić na innym komputerze i SIMa wsadzić do innego telefonu modemu i spróbować się połączyć...
Możesz jeszcze jeśli masz możliwość modem sprawdzić na innym komputerze i SIMa wsadzić do innego telefonu modemu i spróbować się połączyć...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wygląda na to, że to tylko problem z kartą SIm, lub coś w systemie się im pochrzaniło. Niech zadzwoni najpierw do działu technicznego, żeby sprawdzili ustawienia dla tej karty SIM.