modem do mobilnego internetu

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
energyypl
Użytkownik forum

modem do mobilnego internetu

Post autor: energyypl »

Witam. Otóż poszukuje modemu nie drogiego który będzie łapał dobrze sygnał( wiem wiem dużo wymagam xD) do wydania mam max 90-100zł.
Będę korzystał z Aero2 lub play. boje się trochę że nie będę miał w miejscowości zasięgu ale zobaczymy. co możecie mi polecić? pozdrawiam
Piotrek24
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: modem do mobilnego internetu

Post autor: Piotrek24 »

Huawei E3131, ZTE MF669. Sprawdzałeś zasięg np. telefonem?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Piotrek24 pisze:Sprawdzałeś zasięg np. telefonem?
To może poinstruuj w jaki sposób można to zrobić w przypadku Aero2 :cwaniak:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
energyypl
Użytkownik forum

powiem tak ze na t-mobile na telefonie gprs mam. jeśli kogoś bardziej to interesuje to chodzi mi o miejscowość Kosin kolo Annopola województwo lubelskie. spr. zasięg play no niby jest. tak samo jak na cyfrowym polsacie tez obejmuje zasiegiem ten obszar. tylko ze 4miesiące temu jeszcze nie bylo. jaki jeszcze polecicie modem? ile by sie czekalo na sima od areo 2 i warto pchac sie w uzywki czy nie bardzo
Piotrek24

energyypl pisze:ile by sie czekalo na sima od areo 2
Wejdź na stronę Aero tam w odpowiedniej sekcji masz harmonogram wysyłki kart mniej więcej po wpłynięciu do Aero wszystkich dokumentów, które wymagają.
energyypl
Użytkownik forum

bylem i sie zmartwilem bo przypuszczalny czas to ok 5 czerwiec na zamowienia w maju xD
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

energyypl pisze:. tak samo jak na cyfrowym polsacie tez obejmuje zasiegiem ten obszar.
CP obejmuje cała sieć plusa, może to też być u2100 od plusa, mapki też czasem rozjeżdżają się z rzeczywistością.

Jeśli chodzi o modemy używane, w przypadku codziennego korzystania chyba warto kupić coś z gwarancją. Jeśli to ma by sprzęt do użytku od święta, to prędzej mu się przydarzy wyłamanie złącza niż awaria. Choć ja mam doświadczenia z 2 używkami optiona które do dziś działają, swego czasu były eksploatowane z play 10GB, tyle że to jeszcze produkty z europejskich fabryk są.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
energyypl
Użytkownik forum

czyli lepiej kupic cos nowego za 90made in china niz używke z CRL

[ Dodano: 2013-05-11, 22:31 ]
to co bys polecił krystainb do 90zł?
Piotrek24

krystianb pisze:To może poinstruuj w jaki sposób można to zrobić w przypadku Aero2
Karta Iplusa w telefonie, lub Play przełączenie na roaming Plusa (nie pozwoli wejść do sieci UMTS 900, ale pokaże poziom sygnału jeśli istnieje). Trybu UMTS 900 nie da się w Androidzie wymusić, więc jeśli będzie się przebywało w zasięgu UMTS 2100 i jednocześnie UMTS 900 to telefon będzie działał w UMTS 2100, gdyż on ma „pierwszeństwo”.
ODPOWIEDZ