Problem z internetem w laptopie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dziku425
Początkujący użytkownik forum

Problem z internetem w laptopie

Post autor: dziku425 »

Cześć.
Pare dni temu kupiłem nowego laptopa no i router ASUS RT-N10E. Podłączyłem router i go skonfigurowałem tylko problem tkwi w tym że na laptopie raz jest, a raz nie ma internetu albo strasznie wolno chodzi. Jak łącze się przez komórkę internet sprawnie chodzi. Zauważyłem że jak chodzi mi ładnie internet na laptopie i podłączam się komórką pod sieć wi fi to nagle na laptopie nie ma internetu o co może chodzić?
Dodaje zdjęcie ustawień mojego routera może tutaj jest coś nie tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z internetem w laptopie

Post autor: Jo_gurt »

dziku425, ważniejsza jest reszta konfiguracji. Jaki dostawca, jak skonfigurowany?
dziku425

multimedia, skonfigurowany czyli co? Problem jest tylko na laptopie. Mam odaplonego pc-eta, 2 komórki i na żadnym urządzeniu się nie zacina :/ Internet na lapku cacy tylko kto, ktoś z mojej rodziny włączy pc momentalnie na laptopie nie ma internetu tak samo z komórkami.
albenka

Post autor: albenka »

Włącz komende ping w wierszu poleceń np ping www.google.pl -t Połącz sie najpierw kablem a potem radiowo .Jezeli po kablu bedzie dobrze omijająć twój tuter a na radiu żle to bedzie wiadomo ze to wina rutera .Zobacz tez inny kanał .
dziku425

min= 27ms max 30ms sprawdzane na www.wp.pl, ale teraz internet łapie dobrze i chodzi bardzo szybko. zauważyłem też że musze najpierw odłączyć router od zasilania, podłączyć i po jakiś 15minutach internet jest na laptopie, po podłączeniu przez kabel internet też ładnie chodzi ja już nie wiem ocb...
dziku425

daje tutaj 2ss różnice kiedy jestem podłączony przez kabel i wi fi

przez wi fi:
Obrazek

przez kabel:
Obrazek
ODPOWIEDZ