Win XP i modem Huawei E600

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marek_S
Użytkownik forum

Win XP i modem Huawei E600

Post autor: Marek_S »

Witam
Okazyjnie kupiłem taki modem wraz z adapterem PCI . I teraz się morduje bo nie mogę uruchomić połączenia internetowego w Play. Na razie nie działa pod Win XP i Linux Mint . DC-Ulocker go nie obsługuje wiec nie wiem czy nie jest zablokowany . Jakim proramem się go obsluguje ?. Jesli ktoś taki miał to proszę o pomoc
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Win XP i modem Huawei E600

Post autor: krystianb »

No to żeś interes zrobił, kupiłeś modem o maksymalnym downloadzie 384kb/s, z resztą za czasów świetności też z kompatybilnością tych adapterów pcmcia pci nie było najlepiej.
W którym miejscu stoisz? Najpierw trzeba zainstalować kontroler pcmcia (w większości przypadków wystarczają sterowniki z windows'a) potem dopiero modem, choć z driverami do takiego zabytku może być ciężko.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Marek_S
Użytkownik forum

Post autor: Marek_S »

Niby są sterowniki ale nie mogę się połączyć z Play. Miele coś tam i dalej nie idzie . A kupilem go razem z adapterem , ktory sie przyda do blaszaka za 20 zł
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Czy ja wyglądam na wróżkę? Opisz dokładniej. Jaki soft i co zrobiłeś i gdzie występuje błąd. Aha i jeśli możesz to sprawdź czy modem w ogóle jest zalogowany do sieci.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ